От години Gmail доминира по такъв начин, че използването на друга електронна поща се смята за демоде. Въпреки това вашият Gmail също може да не е актуален, ако не ползвате цялата му гама от възможности. За да увеличим способностите на вашата електронна поща ще ви представим няколко изключително полезни приставки. Всяка една от тях се инсталира към Google Chrome, а малцина от тях са на разположение и за Mozilla Firefox.

1. Bananatag

Bananatag ви позволява да следите кога е отворен изпратеният от вас мейл. Особено за бизнес клиентите на Gmail това е може би една от най-полезните приставки. С bananatag винаги ще сте в течение дали писмото ви е успяло да пристигне успешно и дали получателят е проявил интерес към него. Ще имате статистика и на отваряните линкове от страна на адресата. Хубавото на приставката е, че е достъпна за всички, а и името предразполага към едно по-приятно сърфиране.

Можете да свалите приставката от тук

2. Rapportive

Rapportive е фаворит за хората, които определят себе си като изключително активни в социалните мрежи. Приставката е несравнима по отношение на разкриването на „социалните следи“ на хората, с които обменяте имейли. Във вградената лента незабавно се показва профилът на получателя в социалните мрежи Twitter, Facebook, Linkedln, което ви спасява от евентуално му допълнително „издирване“. Другият плюс на Rapportive е, че ви дава възможност моментално да го последвате или да му изпратите приятелство.

Свалете Rapportive от тук

3. Boomerang 

Boomerang e страхотна приставка за тези, които искат да пращат мейли в определен час, но нямат възможност да го сторят ръчно. С тази приставка няма нужда да навивате алармата си за 6 часа сутринта, защото Boomerang ще свърши цялата работа вместо вас. Освен предварително планиране приставката ви предоставя и възможността да получите отново имейл, на който не сте успели да отговорите в определен период от време. Това ви спестява търсенето във входящата кутия, когато успеете да намерите време за отговор.

Boomerang може да свалите от тук