Национално състезание с дронове се проведе през уикенда на летище Драгановци, в близост до гр. Габрово. Събитието е организирано от габровския дрон клуб AltairFPV в рамките на проекта Drone Arena. Първо място в надпреварата спечели Даниел Иванов от клуба в Габрово. На второ място се класира Костадин Киров от Дрон клуб Варна, а на трето – Иван Неделчев от същия клуб.

В рамките на събитието публиката успя да тества уменията си на дрон симулатор, докато състезателите бяха на пистата. Най-голям интерес да управляват безпилотните летателни апарати имаха децата. Някои от тях показаха завидни умения и талант като успяваха да минат на симулатора същата писта, на която премериха сили състезателите.

Събитието се проведе с подкрепата на DHL, MSBuild, РИЦ Габрово, Alpin, RSeat, AltairFPV Team, Project Service и Drone ARENA.

„Благодарим на всички спонсори, които ни помогнаха да осъществим този проект и се надяваме догодина да успеем да направим състезание от същия клас. Ние, като организатори, сме все по-доволни от градацията на всяко събитие и се надяваме да продължим в същия дух” – сподели Траяна Колева от габровския дрон клуб Altair FPV.

“Радостно е, че Altair FPV се развива с толкова бързи темпове и тепърва предстои да си партнираме с него и клубовете от останалите български градове при създаването на календара за сезон 2023” – заяви Антон Пулийски от Drone Arena.

Той съобщава още, че предстои първото в България състезание за 5-инчови дронове на закрито. Събитието ще се проведе в Интер Експо Център в рамките на първото по рода си дрон изложение в страната – Inter Drone Expo 2022.

Състезанието за този клас дронове ще е последното за сезона на MultiGP. То се организира от Асоциация Обединено Дрон Общество в партньорство с Българска Федерация по Авиомоделизъм – BAF, Steldi Air, Клуб DroneXtreme (София), Клуб AltairFPV (Габрово), DCV – Дрон Клуб Варна и Дрон Клуб Пловдив.

Сподели
Предишна страницаЛечебни билки за астма
Следваща страницаMotorola представи новият moto g72
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.