iOS 16 ще включва функция за винаги включен дисплей

Всички любители на Apple са нетърпеливи да разберат малко повече за шепата подобрения, които планира компанията със следващата версия на едноименния смартфон. Всеки момент очакваме да се появят повече подробности за това, което Apple ние подготвила.

Моделите които излизат на пазара под обичаното име, трудно претърпяват значителни промени. За това пък с всяка нова версия ние оставаме очаровани от малките изненади, които правят ползването на телефоните още по интуитивно и лесно. Глезотиите също не са за пренебрегване. Кой, ако не джаджата, която е постоянно в  ръцете ни да ни ги предостави?!

Заедно с конкурентите

Едни от слуховете за новите екстри по отношение на нововъведенията включват подобрения на заключения екран. Следващата версия на мобилната операционна система на Apple ще включва тапети с подобни възможности, както и някои оригинални добавки.

Според първоначалните съобщения, iOS 16 ще включва поддръжка на функция за винаги включен дисплей. Тя първоначално ще бъде изключителна за следващите модели iPhone Pro на компанията. Функционалността ще позволи на тези устройства да ви показват известия и друга информация, която може да се види, без да е необходимо напълно да събуждате телефона си. Това е функция, която отдавна е налична в много от телефоните с Android. Apple планираше да я добави към iPhone 13 още през миналата година, но в последствие промени плановете си.

Удобството на първо място

С риск да повторим предишните си прогнози, някои смятат, че iOS 16 също ще включва подобрения в начина, по който операционната система се справя с многозадачността и прозорците.

Разработчика Steve Troughton-Smith неотдавна показа, че Apple вероятно работи върху това, да позволи на потребителите на iOS да преоразмеряват прозорците на приложенията. Това е функция, която би била особено полезна на iPad. Също така се очаква компанията да добави нови екстри, подобни на социални мрежи в рамките на Messages. За щастие, няма да се налага да чакаме дълго, за да видим какво е планирала Apple за iOS 16. Със сигурност iPhone ще стане още по-приятен за ползване.