iPhone-6-vs-Samsung-Galaxy-S6-image

От години Samsung и Apple воюват на технологичната сцена, а едни от най-силните им оръжия са флагманите. Миналата година американската компания успя да детронира съперника си, а корейците изостанаха пред силата на засилаващата се конкуренция. Това накара Samsung да промени своята стратегия и представи невероятния Galaxy S6 (както и иновативния S6 edge), който ще се изправи срещу iPhone 6, но новият модел от S серията има някои предимства, поставящи го на по-предна позиция. Ето кои са те.

1. Невероятна основна камера

Знаем, че мегапикселите на една камера не са най-определящият фактор за заснемането на качествени снимки, но новият Galaxy S6 ви дава възможността да запишете 4K видео, има проследяващ подвижни обекти автофокус и оптична стабилизация на изображението, които няма да намерите в iPhone 6. С OIS флагманът на Samsung успява да победи с по-добри снимки при по-слаба светлина.

2. Страхотни селфита с предната камера

Слефитата са доста важни в днешни дни, нали така? Samsung знае това и предлага на потребителите смартфон, който ще направи най-добрата снимка. Резолюцията на заснетите с предната 1.2-мегапикселова камера на iPhone е доста малка, т.е. не трябва очаквате много добро качество, особено, ако ги гледате на устройство с по-голям екран.

От друга страна, Galaxy S6 е с 5-мегапикселов сензор с бленда f/1.9 и широкоъгълен обектив, позволяващ да се заснемат повече хора. В допълнение имаме и доста режими, включително и такъв, позволяващ ви да направите снимки едновременно с двете камери. Предната камера също така може да заснеме QHD (2560 x 1440) видео, което е доста повече, дори от възможностите на основните камери на някои смартфони.

3. Измерете си пулса, SpO2 и нивата на стрес

Galaxy S6 разполага с различни сензори, включително такъв за отчитане на сърдечния ритъм и SpО2. Те могат да бъдaт  изключително полезни, предоставяйки данни за вашето здраве, както и да се използват от активно спортуващите. Няма как да забравим и приложението S Health, с което да проследявате различни здравни показатели, включително и нивото на стрес.

4. Може да контролирате телевизора си и други домакински уреди

Galaxy S6 идва с IR Blaster, също като S5, така че може да контролирате TV, DVD плейър, DVR, Set-Top Box и дори климатика във вашия дом или офис. Предварително инсталираното приложение Peel Smart Remote пък ви показва всички канали и излъчваното в момента по тях. То може да контролира DVD и Blu-ray плейъри, AV приемници и стрийминг устройства като Apple TV, Roku, WD TV Live и т.н. Все още ли се притеснявате, че не може да намерите дистанционното си?

5. Може да персонализирате устройството си

Един от основните минуси за някои потребители е, че iOS устройствата не могат да бъдат персонализирани. От друга страна, ситуацията при Galaxy S6 е точно обратната, благоранеие на TouchWiz. Освен стандартните тапети, рингтонове, може да променяте темите, иконите, шрифтовете и цветовете. Вградените приложения, като тези за разговори и съобщения, пък се променят според различните теми.

6. Galaxy S6 има един от най-добрите дисплеи

Super AMOLED дисплеите винаги са били по-цветни и с по-голям контраст, в сравнение с LCD конкурентите си, но не винаги са били толкова ярки. Благодарение на промяната в производствените материали, Quad HD Super AMOLED дисплят на Galaxy S6 е по-ярък от много LCD дисплеи.

7. Предпазване на лични файлове и данни

Може да скриете снимки на вашия iPhone, но те все още ще се виждат в албуми, което доста разваля цялата идея. При Galaxy S6 имате Private Mode, който е наличен и на други Samsung устройства, където може да съхранявате лична информация, която не искате да бъде достъпна до други хора. Това може да бъде активирано или декативирано, но тук защитата залага на вашия пръстов отпечатък, така че може да бъдете сигурни в предпазването на определени важни за вас файлове и данни.

8. Заключете своя Galaxy S6, така че да не могат да се ровят в него

Забравили сте да използвате Private Mode, а някой иска за малко телефона ви? Какво правите, ако не искате да започне да се рови в него – използвате функцията Pin Window, с която заключвате вашия Galaxy S6 на определено приложение. Така този, който използва смартфони ви, няма да може да излезе от това приложение без въвеждането на комбинация с бутони или удостоверяване на самоличността чрез сензора за пръстови отпечатъци. Това също така е доста полезно, когато вашият Galaxy S6 е в ръцете на деца, които могат да изтрият нещо от него. Тази функция е налична за всички Android 5.0 устройства, но все пак дава на фалгмана на Samsung предимство пред iPhone 6.

9. Пълно зареждане на батерията за 80 минути

Някои от феновете на Samsung бяха доста разочаровани от премахването на слота за SD карти, както и възможността за свалящ се заден капак и смяна на бетерията. Това беше цената за новия дизайн, но корейците поне позволиха на потребителите да зареждат по-бързо своите устройства, в сравнение с конкуренцията. На пазара вече има смартфони, които поддържат бързо зареждане, но батерията на Galaxy S6 ще стигне от 0% до 100% само за 80 минути.

10. Безжично зареждане

Вече ви представихме всичко, което трябва да знаете за безжичното зареждане, a плюсът на Galaxy S6 e, че идва с тази функционалност. Той поддържа двете основни технолгии – РMA и WPC, така че да не се чудите кое зарядно да купите.

Няма спор, че iPhone 6 и Galaxy S6 са двата флагмана, които заемат челните места в класацията за смартфони. И единият, и другият имат както плюсове, така и минуси, и в крайна сметка потребителите сами избират кой модел и коя марка са най-подходящи за тях. Борбата между Apple и Samsung винаги ще е голяма, което гарантира за нас, любителите на технологиите, представянето на нови и интересни устройства всяка година. Едва ли всеки би използвал изброените по-горе функции, но те показват, че Galaxy S6 има някои предимства пред iPhone 6, които не са за пренебрегване.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS