По обещание на Microsoft, всички собственици на Lumia устройства чакат ъпдейт към Windows 10 този месец. Такъв обаче няма да има, поне за сега. Оказа се, че компанията все още работи по софтуера и въпросният ъпдейт ще се забави малко. Според последни данни директно от Microsoft, Windows Phone 8 и Windows Phone 8.1 смартфоните ще започнат да получават OTA ъпдейта до версия 10 през януари. Ето какво казва софтуерният гигант:

„През ноември ние показахме Windows 10 за телефони, заедно с чисто нови функции като Continuum и Universal Windows Apps при Lumia 950 и 950 XL. Windows 10 Mobile ъпгрейдът ще започне да се предлага рано през следващата година за избрани Windows 8 и Windows 8.1 телефони.“

Какво значи това? По-рано Microsoft споделиха, че искат да донесат Windows 10 на колкото се може повече Lumia смартфони. Реалността е такава, че устройствата ще се нуждаят от поне 8GB вътрешна памет, за да могат да се възползват от новата операционна система. За това и някои модели с по-малко памет като да речем Lumia 530 няма да могат да получат Windows 10.

Чакаме ъпдейта, за да видим как ще се отрази той на по-старите модели. А вие имате ли Lumia, която се надявате да получи ъпдейт?

2 Коментари

  1. Windows 10 на Lumia 550 работи доста по кофти от Windows 8.1 на Lumia 435 та не зная какви ъпдейти ще пускат от Майкрософт. Дори да приемем, че Windows 10 работи добре в най-високия клас и наличието на Continuum не компенсират липсата на приложения в Магазина

  2. Колко приложения използваш, че да липсват? Кои приложения ти липсват?

Comments are closed.