Концепция за Surface Phone / Снимка: Behance

Вече може би знаете, че Qualcomm трябва тази година да представят новия си чип Snapdragon 830. Той ще поддръжа до 8 GB оперативна памет и изглежда ще е нещо много мощно. Но кой ще е един от първите смартфони, който ще се възползва от това? Различни слухове сочат, че предстои Microsoft да представят изцяло нов продукт към своята гама – нещо, което се очаква да се нарича Surface Phone.

Не само това, ами е напълно възможно компанията да покаже цели три различни варианта на Surface Phone – един стандартен, един с по-добри характеристики и един за корпоративни потребители. Но защо Forbes са решили така? Това изглежда възможно, защото Microsoft обявиха официално, че Windows 10 ще поддръжа Snapdragon 830. Още повече, софтуерния гигант не набляга на рекламата за Lumia 950 и 950 XL, което показва, че може и да не видим техни последователи.

Трябва да отбележим, че Microsoft не са обявили официално Surface Phone. Qualcomm също все още предстои да представят Snapdragon 830, така че едни неща може да се потвърдят, други да се отхвърлят… Чакаме.