Още през 2012 г. беше обявено, че можем да очакваме нов филм за приключенията на безстрашния войн Конан, като се очакваше той да излезе миналата година. Това обаче не се случи и скоро разбрахме защо – в крайна сметка сценарият за „The Legend of Conan“ е бил пренаписван няколко пъти, за да се получи толкова добър, колкото трябва да бъде. По думите на самия Арнолд Шварценегер:

„Мога да ви кажа, че е неверятно добре написан. Все още се работи по края, но върви добре и сценарият е много силен. Важното в този проект е, че всички не гледат на него като на филм за мечове, в който всички просто се трепят, а по-скоро го смятат за нещо важно. Все едно си казват „Това е много важен филм за нас и искаме да спечелим много с него. Трябва да е много високо качество.“ И за това сега е по-различно от преди години. Изглежда, че може да бъде някой от тези силни филми, които излизат през лятото.“

Не знам доколко изказването, че искат да направят много пари с „The Legend of Conan“ е обнадеждаващо… Честно да ви кажа, ако този проект се превърне в поредния екшън блокбъстър, едва ли ще си заслужава гледането. А могъщият Конан заслужава да получи филм, който да бъде запомнен. Той е един от най-добре познатите литературни герои на XX век и има огромно влияние върху съвременната поп култура.

Това, което ме успокоява, са по-скоро думите на продуцента Крис Морган („Бързи и яростни 6“ и „47 ронини“), а именно, че той самият е голям фен на Робърт Хауърд (писателят създател на героя Конан) и изпитва уважение към него и литаратурните му творби. Дали продуцентът ще помогне „The Legend of Conan“ да се превърне в това, което един филм за Конан заслужава да бъде?

По последни данни снимките започват тази есен. Премиерна дата все още няма, но замесените казват само „Скоро“. Работещите по филма също така са решили да продължат историята от „Конан варварина“ (Conan the Barbarian) от 1982 г., пренебрегвайки продължението „Конан разрушителя“ (Conan the Destroyer) от 1984 като не толкова сполучливо. Изобщо не споменаваме сравнително новия (от 2011 г.) филм с Джейсън Момоа.

Стискаме палци този път да се получи!

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS