Искаме ли още филми със зомбита? Не, правилният въпрос тук е „Искаме ли филм за зомбита с Арнолд Шварценегер в главната роля?“ Смея да твърдя, че аз съм доста приятно изненадан от трейлъра на филма „Maggie“.

Виж още: Сериалът Game of Thrones ще развали края на историята за феновете на книгите

Филмите за зомбита не трябва да са екшъни. Да, трябва да са страшни, може би стряскащи, но истинската им сила е в това, че показват отношенията между хората в изключително напрегнати ситуации – такива, в които се изискват строги мерки и бързи решения. Да, след това може човек да се чувства ужасно от стореното, но то е трябвало да бъде сторено. И изглежда новият филм на Арнолд Шварценегер (втори за тази година) е точно за това. Той ще разкаже за отношенията между един баща и неговата дъщеря Маги (в ролята номинираната за Оскар Абигейл Бреслин). Тя очевидно е била заразена от вирус, който ще я превърне в зомби и отчаяният ѝ баща трябва да се справи с това. Определено изглежда този път ще видим нещо различно от Шварценегер, който сме свикнали да гледаме в жестоки екшъни.

Да, не говорим за екшън, нито за стряскащ модерен хорър. Става дума за тежка драма с привкус на любимите стари хоръри за зомбита. Честно да ви кажа, въодушевих се и нямам търпение за тази продукция. Режисьор тук е Хенри Хобсън, познат с работата си по „Ранго“ (Rango) и „Южнячки“ (The Help). Според IMDb премиерата му ще бъде на 22 май тази година за Швеция. Очакваме повече информация съвсем скоро.

А трейлърът излезе преди малко повече от час: