сериал

Хари Худини и Сър Артър Конан Дойл са едни от най-интересните персонажи. Единият магьосник и майстор по измъкването, другият невероятен писател, създателят на героя Шерлок Холмс. Двамата са били много близки приятели приживе и това е вдъхновило FOX.

Виж още: И това ако не е най-якият трейлър на Avengers: Age of Ultron

Все още не се знае кога, но от студиото ще ни изненадат със специален сериал, който ще разкаже за познанството между двамата и борбата им със свръхестественото. Точно така, в този сериал ще става дума за криминални мистерии от свръхестествен характер. И тук става интересно – можем да сравним партьорството между Худини и Конан Дойл със Скъли и Мълдър от „Досиетата Х“ (The X-Files). Те са подходящи персонажи за подобен сериал – Дойл вярвал в мистериите и свръхестественото, а Худини не вярвал като цяло в нищо такова. И един цитат от Deadline:

„Худини и Дойл са родени през 15 години един от друг в много различни времена. Дойл е бил образован и добре възпитан шотландец, а Худини син на унгарски емигрант. Двамата мъже, чиито дори външен вид бил доста различен, създали необичайно силно приятелство, което се базирало на общия им интерес към спиритуализма.“

Точно това е вдъхновило FOX да поръча минисериал за приятелството им. Очакваме лимитиран брой серии – 10 на брой, които да разкажат интересна история. Стискаме палци за успех!