Apple твърди, че правят всичко по-удобно и лесно за ползване, нали? Е, може би това не важи за shuffle бутона в новата операционна система… Поне някои хора се затрудняват с намирането му.

Новият дизайн на Music приложението, е променило мястото на този бутон. Доста хора не го използват, но ако все пак някой иска следващата песен, която ще тръгне да го изненада, може да му отнеме около 5 минути докато открие как става това. Изгледайте видеото по-горе и ще се изумите как почти никой не успява да открие бутона.

Очевидно Купертино не са се замисляли, че преместването на бутона ще обърка толкова много хора. Единственото, което трябва да направите, за да го видите, е да скролнете надолу в екрана “now-playing”. Изглежда обаче никой не се сеща, че има какво още да се види надолу в този екран.

След като веднъж го намерите обаче, повече затруднения няма да има. Въпросът е защо изобщо Apple са решили да го местят. Ясно е, че искат да са иновативни и различни, но това вече е прекалено… Вие как мислите?