Tim Cook
Image: BI

Сайтът за разработчици на Apple не е активен от няколко дни, а компанията чак днес потвърди в имейл, че „натрапник“ е направил опит да се докопа до персоналната информация на програмистите. В писмото, изпратено до тях, Apple пише, че „персоналната информация е криптирана и не може да бъде прочетена“. Въпреки това твърдение, компанията предупреждава, че натрапникът може да е получил достъп до имената, имейлите и домашните адреси на някои от разработчиците.

apple-developer-site-down

По времето, когато сайтът не работеше, Apple уверяваше, че в момента се извършва технологична профилактика, но не споменаваше нищо за хакерски атаки. Във събота някои разработчици се оплакаха в Twitter, че са получили имейл с възможност за смяна на паролата. Благодарение на тези постинги в мрежата започна да се говори, че епълския портал може да е хакнат.

В отговор на хакерската атака, Apple обяви, че „променя напълно“ сайта, включително системите за разработчици, сървърния софтуер и базата данни. „Извиняваме се за причиненото неудобство“, пише Apple, „очакваме сайтът да заработи много скоро“.

Сподели
Предишна страницаОфициални снимки и на бялата версия на Motorola Moto X
Следваща страницаВиваком пуска безплатен WiFi в Морската градина на Бургас
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg