Suicide Squad
Снимка: DC Comics

Напоследък видяхме голямо количество филми с лозунга на Marvel Comics: X-Men, Avengers, три филма за Железния човек, самостоятелни филми за Wolverene. А последното отроче пък на Marvel Studios е Пазителите на Галактиката (Guardians of the Galaxy). Това е филм по комикс на издателството, който не е особено известен извън кръга на върлите фенове на Marvel комикси. Когато обаче погледнем в обратната посока – DC Comics – там няма много филми (трилогията Черният Рицар, Човек от стомана, един не много успешен филм за Зеления фенер), а да не говорим и за по-незнайни герои и антигерои.

ВИЖ ОЩЕ: Пет нови сериала, които трябва да гледате

Е, това е на път да се промени (явно), с появата на слух, че най-накрая е започнала подготовка за замисления филм на DC и Warner Bros. по Suicide Squad (Самоубийственият екип?). Точно така. А, момент… не знаете какво е Suicide Squad? Няма проблем, тук съм да ви просветля.

Самоубийственият екип е група антигерои и злодеи във вселената на DC Comics, които се обединяват с една единствена цел – да надвият супергероите и тяхната формация Лигата на справедливостта (за която също чакаме филм). Интересното е, че от първата им поява в комиксите до сега, членовете се сменят постоянно, като разбира се има няколко основни движещи фигури: Deadshot, Харли Куин (партньорката на Жокера), Deathstroke.

Основното нещо, което забавя филмът по комиксите за злодейския екип е, както се сещате, снимките на новия Батман vs. Супермен. Слухът е обаче, че WB вече замислят продукция за Suicide Squad, като дори имат набелязан сценарист и режисьор. Това е Дейвид Айер (Тренировъчен ден, Краят на смяната). И не само това! Слухът сочи и към вече избрани злодеи, които да бъдат част от екипа в този предстоящ филм. Изборът е малко нестандартен, залагащ на не толкова известни антигерои.

Основна движеща сила е, разбира се, Deadshot – един от сериозните противници на Батман, както и други DC герои. Невероятен стрелец и наемен убиец. Последната му и до колкото знам единствена поява в live action продукция на екран е в сериала Arrow на телевизията CW, за DC героя Зелената стрела. В момента между другото върви трети сезон, който е чудесен. Следващото вероятно попълнение е Капитан Бумеранг, който също е част от оригиналната формация Suicide Squad. Още злодеи, които вероятно ще са част от филма, са Vixen – жена, която може да управлява дивите зверове. Следва Multiplex – мъж, който създава клонинги на себе си. Накрая е и Mindboggler, който е пънкар телепат. Има и още няколко, още по-неизвестни. Прави впечатление липсата на Харли Куин, която също е основна движеща сила в този екип по принцип.

Ето сега виждате защо в началото споменах „Пазителите на Галактиката“. И там, както и тук, студията залагат на неизвестни герои (злодеи). Основната разлика тук обаче е, че DC имат идея филмът за Suicide Squad да е нискобюджетен, точно защото участващите „лоши“ не са много известни. Да не наблягат върху финансирането му, за сметка на блокбъстъра за Батман и Супермен. Очаквано. Като се има предвид обаче суперсилите на злодеите, които споменахме, които изискват сериозно количество специални ефекти, може би DC и WB ще променят мнението си. Затова би могъл да спомогне и огромният успех на конкуренцията с „Пазителите на Галактиката“. Това би трябвало да им вдъхне кураж, че в цялата тази продукция има хляб, стига да бъде направена добре. А те имат ресурса.

Честно казано, аз много бих се зарадвал на филм за историята на Suicide Squad. Интересни злодеи, въпреки че ако Deathstroke не участва ще съм разочарован, много екшън… Да!