dnews-files-2015-04-iron-man-glove-670-jpg

Искали ли сте някога да имате супер сила? Сигурни сме, че да, а това, което ще ви покажем днес, може да ви превърне в истински Тони Старк. В последния си проект Патрик Приб, собственик на компанията Laser Gadgets, е конструирал Iron Man (Железният човек) ръкавица, която му позволява да държи доста впечатляващи сили в дланта на ръката си (показана във видеото по-долу).

От нея излиза син 700 mW лазер, достатъчно мощен, за да пробие балон или да остави следа в дърво. Има и втори 300 mW лазер, намиращ се в горната част на ръкавицата, но неговите възможности са много по-малки. От там се изстрелва специално направено парче алуминий, по подобие на показаното във филма.

Самата ръкавица също е направена от алуминий и е оцветена в типичните за костюма на Iron Man цветове. За създаването й Патрик се е вдъхновил от последния филм “Avengers: Age of Ultron”, а целият проект му отнел около три седмици. Той е представял и доста други джаджи, идеите за които се родили от филми като тези за Джеймс Бонд или Спайдър-Мен. Може да разгледате уебсайта му за повече подробности.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS