Samsung Electronics представи революционния NX1, който комбинира в себе си най-съвременен дизайн, водеща технология и иновациите на Samsung, за да създаде изключително бърз безогледален фотоапарат (Compact System Camera – CSC). NX1 предоставя превъзходно качество на изображението и несравнима лекота на използване, поставяйки нови стандарти за фотографите и осигурявайки реална алтернатива на огледално-рефлексните фотоапарати (DSLR) за избор на професионален фотоапарат.

„NX1 представя изключителното ниво на експертност на Samsung в областта на фотографията и въвежда нова ера на интуитивна фотография на професионално ниво за всеки – заяви Мьонг Суп Хан, изпълнителен вицепрезидент и шеф на бизнес екип, IT & Mobile Communications business в Samsung Electronics. – С представянето на NX1 Samsung дефинира наново възможностите на фотоапаратите със сменям обектив, позволявайки на фотографите да постигат нива на качество, немислими досега, както и експертност във всеки кадър, който заснемат.“

Безпрецедентна бързина и прецизност

Мощният и бърз DRIMe V Image процесор на NX1 осигурява превъзходно възпроизвеждане на цветовете и намаляване на „шума“, използвайки мощните ядра за високоскоростно изобразяване, от което се нуждаят сериозните фотографи. Тази съвременна технология поддържа и 4К UHD видео запис без необходимост от допълнително оборудване, така че тези, които заснемат видео, да могат да споделят своите истории реалистично живи, чисти и на широк екран.

NX1 притежава новата NX AF (Auto Focus) System III на Samsung с Phase Detection автоматично фокусиране на 205 точки, дефинирайки нови граници за полу-професионалната фотография със своята скорост, бързина и способност за фокусиране. Докато най-изключителните моменти могат да отминат за секунди, скоростта на автофокуса (0.055sec) на NX1 позволява тези моменти да бъдат уловени и запомнени с всеки детайл за бъдещите години. В допълнение, водещото за индустрията продължително снимане от 15 кадъра в секунда позволява на потребителите на NX1 безпроблемно да заснемат цели сцени на действие.

Широкият Phase Detection означава и това, че NX1 може инстинктивно да проследява обекти, които се намират почти навсякъде в кадъра, независимо от тяхното местоположение. Фотографите могат да уловят дори най-кратките моменти, тъй като няма нужда да прекомпозират снимката – те просто могат да фокусират и да снимат веднага, което им дава изключителна бързина и гъвкавост. Тази технология ще представлява конкретен интерес за тези, които обичат да заснемат видео, тъй като NX1 поддържа използването на Phase AF при запис на видео, така че резултатите да са стабилни и постоянни.

За изключителните възможности на NX1 допринася и новата интелигентна характеристика Samsung Auto Shot (SAS), която всъщност автоматично снима в най-точния момент. Благодарение на съвсем новия DRIMe V processor на NX1, подобрените хардуерни алгоритми могат да разпознаят високоскоростно движение и да изравнят ефекта на закъснение на затвора в реално време. Дори с висока скорост на затвора и голяма бързина, все пак заснемането на действие може да е трудно (като моментът, в който баскетболист удря топката). SAS елиминира този проблем чрез прецизно прогнозиране на точния момент, в който да заснеме снимката, което води до перфектно заснемане на всеки важен момент.

Уловете в кадър дори и най-неуловимите обекти

NX1 е снабден с новоразработения 28MP APS-C CMOS сензор на Samsung, включващ иновативна Back Side Illumination (BSI) структура с набор от микро лещи. В сравнение с конвенционалните CMOS сензори BSI намалява шума по-ефективно чрез запазване на пътя между обектива и сензора ясен, така че повече светлина може да попадне във всеки пиксел, понижавайки съотношението на сигнал-шум. В резултат на това потребителите на NX1 не е необходимо да правят компромиси с перфектния кадър, дори при слаба светлина. Превъзходното качество на изображенията и смайващите резултати са гарантирани, независимо от мястото или предмета на снимки.

NX1 поддържа базово ISO 100-25600 и разширено ISO до 51200, което позволява да се улавят изображенията с по-малко шум дори когато светлината е лоша. Освен това с използването на нова технология, предназначена специално за NX1, дори произведеният от фотоапарати второстепенен шум, който не се вижда с невъоръжено око, може да бъде ефективно премахнат. Тази технология работи чрез разделяне на всяка област на изображението като ръбове, материи, или небе и интелигентно прилагайки различен вид намаляване на шума за отделните части. Този метод запазва детайлите без омекотяването, което е обичайно при други разпространени технологии за намаляване на шума.

NX1 поддържа 4К и Ultra HD (UHD) видео запис, осигурявайки гъвкавост и избор при заснемане на видео. UHD форматът има четири пъти по-висока резолюция от тази на Full HD, която е очевидна в гладкото и впечатляващо качество на заснемане на NX1. Вграденият HEVC Codec (H.265), най-съвременната налична технология за компресиране, прави още по-ефективно съхранението на видеоклипове, като компресира висококачествените видеа до половината от техния размер и битрейт H.264, без да намалява качеството. Всички файлове се съхраняват удобно на SD картата, без да е необходим външен 4К рекордер. Изискванията на постпродукцията също не са пренебрегнати, като е добавен и софтуер за редактиране на 4К съдържанието.

Класически дизайн и изключително  удобство

Изключително издръжливият корпус от магнезиева сплав на NX1 предлага стабилно и здраво усещане, с което първокласните фотографи са свикнали. Грижливо изработеният ергономичен дизайн на NX1 го прави удобен за хващане със специално оформеният грип , който позволява на потребителите да го държат здраво, докато снимат. Търсещите по-нататъшни фотографски възможности могат да се възползват от специално проектиран вертикален грип аксесоар (продаващ се отделно), позволяващ ползването на по-голяма батерия и по-лесно вертикално и хоризонтално снимане.

Надеждното изграждане на NX1 е подсилено с прахо- и водо- устойчивост, включваща гумени уплътнения и пластове за защита на циферблата и бутоните. Този издръжлив дизайн помага на NX1 фотографите да се възползват от всяка възможност за запечатване на вдъхновяващи сцени, независимо от външните условия при заснемането.

Електронният визьор (EVF) е XGA OLED дисплей с 2.36 точки, осигуряващ на потребителите изключително реалистично и потапящо изживяване при композиране. Подобряването на EVF, DRIMe V Процесор за изображения на NX1 съкращава времето на забавяне до едва 0.005 секунди, така че EVF отразява заснетата сцена в почти реално време, без забавяне.

3.0-инчовият Super AMOLED FVGA дисплей със сензори за докосване е брилянтно осветен и има естествено изглеждащ дисплей. Като единствен непрофесионален фотоапарат, разполагащ с топ LCD панел, UI синхронизирания прозорец на NX1 ясно показва редица усъвършенствани настройки на фотоапарата като баланс на бялото и състояние на батерията, правейки управляването на камерата бързо и лесно.

Водещи за индустрията възможности за свързаност

Оборудван с Wi-Fi функционалност, NX1 притежава възможно най-бързата и най-напреднала свързаност, позволяваща на потребителите да гледат 4K филми на UHD телевизор чрез безжичен стрийминг. С неговата зашеметяваща скорост на трансфер на данни потребителите могат да изпращат бързо и без забавяне големи изображения и Full HD видео файлове. NX1 е първият в света непрофесионален фотоапарат, оборудван с Bluetooth, подобрявайки занапред Samsung Smart Camera предлагането и гарантирайки, че потребителите винаги са свързани за лесно сдвояване и бърз трансфер към смартфони и таблети.

Въвеждане на гъвкавия нов NX обектив

Гамата на NX обективите се разширява с новия 2.8 S ED OIS 50-150mm обектив, висококласен, специален телеобектив напълно съвпадащ с NX1. Със своята ултра бърза F2.8 максимална бленда и 35 mm еквивалент на 77-231 mm фокусно разстояние този многофункционален обектив от S – серията е идеален за широк кръг от типове фотография, включително спорт, дива природа и портретна фотография. Допълнителните функции включват Advanced Multi-Axis Оптична система за стабилизиране на изображението (OIS) с до 4,5 stops (в среден спектър, по CIPA стандарт), Ултра прецизен стъпков мотор на Samsung (UPSM) и устойчивост на прах и водни пръски, предоставена от Samsung Hyper Shield (SHS).

 

Спецификации на Samsung NX1

Image Sensor 28.2 effective megapixel APS-C BSI CMOS sensor
Display 76.8mm (3.0-inch) Super AMOLED Tilt Display with Touch panel (tilting Up 90°, Down 45°)

FVGA (720×480) 1,036K dots

View finder EVF (OLED) with Eye Contact Sensor

XGA

ISO Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600 (1EV or 1/3EV step) (EXT. 51200)
Image JPEG (3:2) : 28M (6480×4320), 13.9M (4560×3040), 7.1M (3264×2176), 3.0M (2112×1408)

JPEG(16:9) : 23M (6480×3648), 11.9M (4608×2592), 6.2M (3328×1872), 2.4M (2048×1152)

JPEG (1:1) : 18.7M (4320×4320), 9.5M (3088×3088), 4.7M (2160×2160), 2.0M (1408×1408)

RAW : 28.0M (6480×4320)

* 3D Lens Image Size: JPEG(16:9) 5.9M (3232×1824), 2.1M (1920×1080)

File format: RAW (SRW ver2.0.0), JPEG (EXIF 2.3), MPO (for 3D Lens), DCF
Video MP4 (Video: HEVC /H.265, Audio: AAC)

UHD 3840×2160 (30fps Only), 4K 4096×2160 (24fps Only), Full HD 1920×1080, 1280×720 , 640×480

* 3D Lens Movie Recording Compatible only for Full HD

Frame rate: 60fps, 30fps, 24fps NTSC / 50fps, 25fps, 24fps PAL
Video Output NTS, PAL, HDMI
Value- Added

Features

SMART Mode: Action Freeze, Beauty Face, Fireworks, Landscape, Light Trace, Multi-Exposure, Night, Panorama (Live), Rich Tone (HDR), Samsung Auto Shutter, Silhouette, Sunset, Waterfall
3D still image & video capturing
Built-in Flash (Guide Number 11 at IOS100)
Magnesium cover body
External Microphone
Dust and splash resistance

* Note – This product is not water or dust proof. It is designed to resist dust and minor splashes only. Exposure to severe conditions is not recommended.

Wi-Fi Connectivity IEEE 802.11b/g/n/ac

 

 • Email
 • Quick Transfer
 • Auto Backup
 • FOTA
 • TV Link
 • Full Browser(SNS & Cloud)
 • Auto Time Setting
 • BT GPS Tagging
 • Mobile Link
 • Photo Beam(Play Back)
 • Remote Viewfinder Pro

* Note – The availability of each service may differ by country.

NFC NFC
Bluetooth Bluetooth 3.0
Storage SD,SDHC,SDXC,UHS-I,UHS-II
Battery BP1900 (1860mAh)
Dimension (WxHxD) 138.5 x 102.3 x 65.8
Weight 550 g (without battery) 

Спецификации на обектив Samsung 50-150mm F2.8 S ED OIS

Focal Length 50 – 150mm (equivalent to 77-231mm in 35mm format)
Elements in Groups 20 elements in 13 groups (4 ED, 1 XHR)
Angle of View 31.4° – 10.7°
Aperture F2.8(Min. F22)
Optical Image Stabilizer Yes
Minimum

Focus Distance

Wide 0.7m, Tele 0.98m
Value-added Feature SHS (Samsung Hyper Shield Coating), dust and splash resistance, UPSM, Custom Focus Range Limiter, Tripod Mount Collar
Lens Hood Yes
Filter Size Φ 72mm
Mount Type NX Mount
Dimension (DxL) Φ 81mm x 154mm
Weight 915g