турция twitter

Турското правителство се закани за пореден път на социалната мрежа Twitter. Властите заплашават със забрана за достъпа до цялата социална мрежа, ако Twitter не цензурира постовете на вестник „BirGun“. Медията започна да разпространява съобщения за правителствена военна акция срещу шофьори пътуващи за Сирия.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE ПРЕКРАТЯВА ТЕКУЩАТА ПРОГРАМА GOOGLE GLASS

Турски съд в град Адана издаде постановление за забрана за всякакви медийни изказвания по темата. Според съдебното решение публикуването на информация за този случай застрашава националната сигурност на страната. Правителството официално отхвърля информацията на „BirGun“, че шофьорите изнасят оръжия за екстремисти в Сирия.

Другите социални мрежи като Facebook и Google Plus се съобразиха с решението и премахнаха постовете, за да избегнат евентуалната цензура. Вестникът и други турски медии продължават да публикуват съобщения и информационни материали, като последно заявиха, че се изнасят оръжия за групировки свързани с терористичната организация „Ал Кайда“. Не е ясно кога Турция ще предприеме ефективни действия срещу Twitter.