През последните няколко години криптовалутите се представят добре. Имало е моменти, когато не е било така, но това зависи от тайминга на дадена инвестиция.

Например през декември 2017 г., всеки можеше да реализира печалба, но през 2019 г. не е толкова лесно. Ако сте начинаещ и се чудите в коя криптовалута да инвестирате, вероятно ще намерите полза от този материал.

Преди да преминем към перспективите за инвестиции в криптовалути през 2019 г., нека да разгледаме основите на този клас активи.

Какво е криптовалута?

Всеки, който е чувал за криптовалута, е чувал и за Биткойн. BTC беше първата криптовалута. Въпреки че е изобретен през 2009 г., едва през 2013 г. хората разбраха за него и започнаха да инвестират.

Именно през 2013 г. криптовалутата се превърна в автентичен пазар, който има потенциал да привлече много инвеститори, като всеки друг зараждащ се пазар. Биткойн и Етериум са двете криптовалути, които отчетоха огромен растеж.

Налична е много голяма гама криптовалути, като всичките са изобретени в рамките на пет години. Пазарът скочи рязко през 2017 г. и инвеститорите видяха огромен растеж. В началото пазарната капитализация беше $21 милиарда като стигна до $454 милиарда.

Най-добрата част за крипто пазара е, че има много алтернативни валути, в които да се инвестира, различни от Биткойн и Етериум. Лайткойн и XRP също се справиха добре през последните няколко години.

Някои критици винаги са били скептично настроени към криптовалутите и смятат, че това е фаза, която е временна. Други казват, и много IT специалистите също са съгласни, че това е правилното място за инвестиране и ще се задържи за много по-дълго време.

Причината, поради която експертите са положително настроени към криптовалутите е блокчейн технологията. Това е сигурна технология и всички криптовалути я използват.

Инвестиране през 2019

Въпреки че всички валути са били печеливши, важно е да се разбере, че успешна инвестиция е тази, която се прави в правилната валута, в точното време.

Както бе споменато по-рано в статията, Биткойн е най-старата и вероятно най-голямата криптовалута. BTC има 40% от пазарния дял на криптосферата и се увеличава от 2017 година насам. Ако растежът продължава да се увеличава както през 2017 г., тогава Биткойн може да бъде добра инвестиция.

Цената на Биткойн се колебае и за да направите сигурна инвестиция, жизненоважно е да разгледате моделите, при които цената се променя всеки ден. Тя се променя бързо и става трудно да се определи кога да инвестирате.

Ако искате да инвестирате в Биткойн, винаги се информирайте за пазара и неговите тенденции. Ако някоя нова технология бъде имплементирана в криптовалутата, трябва да помислите за закупуване на BTC.

Второ, ако цената на Биткойн падне, това също може да бъде отлично време за покупка. Това означава, че купувате на ниска цена и ще спечелите, дори ако се качи малко по-високо.

Големите инвестиции винаги са рискови, затова се въздържайте от покупка, когато цената е висока. Друго ценно правило е да наблюдавате пазара известно време, преди да инвестирате.

Алтернативи на Биткойн

През 2018 г., когато Биткойн падаше, пазарният дял на Етериум се увеличи. В началото на 2018 г., цената на Етериум се покачи до $ 1,400.

ETH също е втората по големина валута през 2017 г., което я прави по-печеливша от другите алткойни.

Друго страхотно нещо за втората по големина криптовалута е, че тя не е само валута, а платформа за изграждане на други валути, използвайки блокчейна на проекта

2019 г. е добра година за криптовалутите, споменати по-горе. Така че, ако искате да инвестирате, тогава може би е време да действате, но имайте предвид всичко споменато по-горе.