ces 2015

Изложението CES 2015 вече свърши, но благодарение на него видяхме и някои много интересни предложения. Изготвихме списък от най-добре реализираните продути – това са идеи и концепции, които действително са разаработени добре и могат да се превърнат в бестселъри. За съжаление много от нещата които видяхме бяха добри само като концепция, а не като изпълнение.

Galaxy E5 и Galaxy E7

 

Изненадата от Samsung с представянето на своята нова серия смартфони Galaxy E развълнуваха доста потребители. Моделите E5 и E7 се позиционират в средния ценови клас и могат сериозно да притеснят някои свои конкуренти.

Razer OSVR

 

http://www.youtube.com/watch?v=dxeQVBwyh8Y

Като много обещаваща идея смятаме и Razer OSVR – системата за виртуална реалност с отворен код. Докато досега виждахме единствено отделни реализации, това е първата, която сериозно би помогнала за развитието на тази технология. Отвореният код дава неограничени възможности на потребителите и разработчиците за работа със системата. По този начин не само ще се създават по-лесно голям брой приложения и игри, но OSVR ще може да се използва заедно и с други технологии.

Narrative Clip 2

 

Успешно реализиран продукт е и Narrative Clip 2, камера за записване на моменти от всекидневния живот. Нейните възможности за заснемане на кадри на определен интервал от време и тяхното синхронизиране с облака прави споделянето на личния живот много лесен. В новата версия на модела всичко е реализирано много добре, а удобният начин за захващане прави поставянето на Clip 2 безпроблемно.

Sony

 

По отношение на телевизорите, тази година най-голямата изненада е от Sony. Техните внушителни нови модели от серията X900C са най-тънките телевизори до този момент. Дебелината им е само 4.5 милиметра. Те поддържа 4K резолюция и Android TV. Все още нямаме цени и очаквана дата на разпространение.

Intel

 

Intel представиха своята нова иновативна концепция чрез разработката „RealSense”. Компанията демонстрира система за контрол по жестомимичен начин, разпознаване на образи и удостоверяване на идентичност и други невероятни възможности. В основата на всичко това стои Intel RealSense 3D камерата. Intel са създали тези богати възможности, които ще стоят в основата на редица продукти и услуги. Някои от парнтьорите, като Lenovo и HP, вече са обявили, че ще създадат устройства базирани на RealSense.

Вече има доста примери за интересни възможности – създаване на холограми, идентификация и отключване на дом чрез сканиране на биометрични данни, управление на дрони и други. RealSense има предимството да бъде добре изработена концепция, много възможности за позициониране в различни продукти, както и вече сключени договори с партньори.

CES 2015 ни представи прекалено много неща – някои от тях като концепции, други като завършени продукти. Времето ще покаже дали и тази година световното изложение традиционно ще диктува тенденциите в технологичния сектор.