5000

Има хора, които държат на качествената камера, има и такива, които държат на високата производителност. За някои да имаш супер дисплей е топ приоритет, но всички искат дълъг живот на батерията. Понякога обаче това не е толкова лесно за изпълнение от производителите. Ако сте обърнали внимание, повечето топ телефони не се хвалят с издръжливостта на батерията си. Голяма част от тях издържат около ден при натоварено ползване, което е приемливо, но никога не е достатъчно. Е, ако всичко останало може да поставите на второ място, но не и батерията, то Allview P6 Energy е телефонът за вас.

Ако все още се чудите защо, отговорът е много прост – заради неговата 5000 mAh батерия. Да, правилно четете! Батерията на този телефон е с капацитет като на малът таблет. Следователно това позволява да си цъкате по цял ден и то без проблем, защото Allview P6 Energy няма да поиска да се закачи към контакта.

Като изключим мощната батерия, този апарат притежава четириядрен процесор, 1GB RAM памет, 5-инчов IPS дисплей с резолюция от 1280×720 пиксела. За фото феновете има и 8MP в комбинация с 2MP предна камери. Истината е, че освен батерията, Allview P6 Energy не изпъква с кой знае какви параметри. На практика това си е един стандартен телефон от среден клас, но когато стане дума за издръжливост, едва ли някой ще успее да надвие мощта на румънския звяр.

По данни от производителя, Allview P6 Energy издържа до 500 часа, което е 21 дни в режим на готовност, и до 24 часа в режим на разговори. Смартфонът може да стане външна батерия за други устройства, може да ги зареди чрез OTG батерии. Друга интересна особеност е приложението Hot Knot, което дава възможност за прехвърляне на снимки и видеоклипове веднага, само чрез докосване на екрана.

И ние успяхме да поразцъкаме малко новия Allview P6 Energy и честно казано останахме доволни. Без да съдим прекалено строго, този апарат е един чудесен избор, който е насочен към определена група от хора. В крайна сметка, ако искате продукт от ранга на Apple, това едва ли е добър пример за сравнение, но на фона на всички останали претенденти в средния клас, Allview P6 Energy е едни гърди напред, когато заговорим за издръжливост. Ние не успяхме да изтощим батерията, дори след дългото време в игри, което прекара част от екипа ни. Това само говори за себе си, че в дни на дълги пътувания или ако въртите бизнес, който налага много разговори по телефона, предложението на Allview е точният избор.

P6 Energy предлага функциите Direct Wi-Fi за бърз пренос на данни и Wi-Fi Display за лесен достъп до съдържанието от смарт телефона на телевизионен екран. Освен това устройството може да се контролира чрез жестове. Дисплеят се включва с двойно почукване, рисувайки един от 4-те знака, потребителят получава бърз достъп до всяко приложение, а алармата се прекъсва чрез завъртане на екрана надолу.

Всичко това може да получите за сумата от 180 евро, което е една прилична цена за тези 5000 mAh. Ако искате да получите повече информация за този телефон, може да посетите сайта на Allview, откъдето може и да си го поръчате.