Бъдещето е пред нас и скоро всяко нещо ще стане безжично. Но определено едно от нещата, които трябва да си остане същото е страхотния USB-C порт.

Но преди този порт да стане тренд и да се разпространи навсякъде, хората все още разчитат на много различни конектори и съответно портове. Точно затова Ockel Sirius A е толкова страхотен. Той е малко PC с Windows 10, с размерите на един смартфон, че и по-малък и освен това има повече портове от повечето наскоро произведени лаптопи.

Ockel Sirius A

Ockel получи доста признания със сходния си Sirius B компютър от миналата година. Sirius A обаче е с доста по-добри спецификации, повече портове (очевидно) и тъчскрийн дисплей.

Сериозно това чудо има голям DisplayPort, HDMI портове, Ethernet, два USB 3.0, един USB-C порт, слот за micro SD карта и аудио-жак. И като се има предвид, че Apple (Motorola, LeEco и т.н.) дори нямат аудио-жак, просто си представете за какъв звяр става въпрос.

Останалите спецификации са следните:

  • Intel Atom x7-Z8750 (четири-ядрен)
  • 6-инчов 1080p мултитъч дисплей
  • 4 GB или 8 GB RAM
  • 64 GB или 128 GB eMMC Flash
  • 802.11ac Wi-Fi
  • Bluetooth 4.2
  • 3,000 mAh батерия (3 часа живот на батерията)
  • Предна камера, микрофон и спийкър
  • $699 / $799 цена

Ockel Sirius A

Разбира се, тук идва въпросът кой има нужда изобщо от такъв малък компютър, но Ockel ни предоставя няколко възможности. Като на устройство с Windows 10, можете да теглите и използвате както всички мобилни приложения, така и десктоп приложенията, които ви харесват. Освен това можете да го използвате като джобен компютър, който да свързвате към монитор или телевизор.

В кутията на Sirius A, Ockel ще сложат също и HDMI кабел, което определено показва, че компютърчето е направено, за да се свързва към по-големи дисплеи. Трите часа батерия също означават, че Sirius A няма да бъде заместител на таблета ви, но кой таблет има толкова много портове?

Като готино свойство Sirius A, щом се свърже към монитор, дисплея му се превръща в клавиатура и миша, въпреки че, разбира се, можете да си свържете и собствени мишка и клавиатура.

Ockel Sirius AНакратко казано, можете да го използвате като почти всичко, в зависимост от това какви нужди имате. Премиерата на Sirius A беше съвсем скоро и се очаква продажбите на устройството да започнат през май месец.