Компанията Apple е под обстрел в последно време заради проблемите с новото приложение Maps в последната версия на мобилната операционна система iOS 6. Днес изпълнителният директор на компанията – Тим Кук се извини официално в отворено писмо до медиите, публикувано в сайта на Apple.

В писмото той твърди, че приложението Maps не отговаря на високите стандарти на компанията. Най-шокиращото е, че Кук предлага алтернативи за навигация, които не са на Apple като заместник. Неговите предложения включват Bing, Mapquest и Waze, както и уеб версиите на Google Maps и Nokia Maps.

„Излючително много съжаляваме за фрустрацията, която изпитаха нашите потребители“

Кук поясни, че „Apple прави всичко по силите си“, за да подобри Maps и 100 милиона потребители, които използват услугата в iOS 6 ще помогнат на компанията като сигнализират за проблемите.

Случаят е  безпрецедентен в индустрията. За първи път се случва изпълнителният директор на гигант като Apple да предложи алтернативи, вместо своя услуга. През 2007 година Стив Джобс се извини официално в отворено писмо на потребителите, заради намалението на цената на iPhone три месеца след премиерата. След това той предложи безплатни кейсове за всички потребители, изпитващи проблеми с антената на iPhone 4. Но всички тези примери са нищо, в сравнение с това, което се случва в момента и големия провал на iOS 6.

Сподели
Предишна страницаВижте снимки на HTC One X+
Следваща страницаСмартфоните и битката между Apple и Samsung, едно интервю с Борис Луканов
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg