crocodile-browser

Необходимостта ражда новите изобретения или в случая уеб браузъри. Двама братя от Нигерия – тийнейджъри на 13 и 15 години съответно – създадоха нов мобилен уеб браузър. Те били недоволни от скоростите, които се предлагат от Google и техния браузър Chrome. Миналата година те създадоха своя продукт Crocodile Browser, който вече може да се изпробва от Google Play.

Идеята е браузърът да работи добре със смартфони от нисък и среден клас. Google Chrome е добър браузър, но той не е добре оптимизиран за масовите устройства, които се използват в Нигерия. Братята отговориха точно на тази нужда – оптимизирано и бързо приложение, което да зарежда по-бързо на техните смартфони.

Двамата тийнейджъри са израснали в семейство, което им вдъхва амбиции и мотивация за високи успехи живота. Още на 7 и 9-годишна възраст те вече мечтаели да имат собствена технологична компания. Естествено дошло е и желанието им да програмират. И ето че няколко години по-късно техният продукт е вече факт.

Братята споделят, че са се научили как да създават програми от безплатни уроци в интернет. Достъпът до компютри е бил главно в училищата. Плановете им за бъдещето е да учат в САЩ, където да развият своите мечти и да реализират потенциала си.

Можете да свалите Crocodile Browser безплатно от Google Play Store.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS