Почитателите на Facebook вече имат още по-лесен достъп до любимата си социална мрежа. От днес Мтел започва да предлага за тях телефона Mtel 655. Това е телефон със специален Facebook бутон, който отвежда потребителите директно до популярната социална мрежа. Решението за новото предложение е повлияно от все по-нарастващия интерес на интернет потребителите в България към тази общност.

Телефонът има красив дизайн, QWERTY клавиатура и функционалностите на съвременен телефон – 2.4” 320×240 TFT дисплей, 2 мегапикселова камера, 650MHz процесор, Micro SD слот и 2GB SD карта, Bluetooth, Wi-Fi, FM радио. Mtel 655 ще се предлага на цена от един лев на месец или срещу 19,90 лева в брой с тарифен план Mobi L.

Клиентите ще получат като подарък  специални стерео слушалки. В допълнение, устройството се продава в коледен пакет, включващ Samsung Е1050 с Prima карта Коледа 2012.

Компанията е приготвила и игра, която стартира днес във фен страницата на телекома във Facebook. Тя ще продължи две седмици и всеки работен ден ще се раздават по 10 телефона Mtel 655. 

Според данни на световната интернет платформа Socialbakers, в България потребителите на Facebook вече са почти 2 милиона и половина. През последните шест месеца те са се увеличили с близо 140 000 човека. Статистиката показва, че най-голямата по брой възрастова група, която използва Facebook в България, е тази в диапазона от 25 до 34 години. Жените в страната са по-активни от мъжете в социалната мрежа – тук разпределението е 52% в полза на дамите и 48% за мъжете.