nintendo

Nintendo предпазливо навлиза в бизнеса със смартфони, като едва преди наколко месеца компанията обяви, че ще си партнира с DeNa и потребителите най-накрая ще видят игри за мобилни устройства от компанията. Вероятно мечтата на всеки геймър е производител като Nintendo да влезе още по-решително в този сегмент и да види нещо по-интересено – като смартфон.

Тази идея е родила и концепцията на подобна джаджа, която е дело на дизайнера Пиер Карвоу (Smart Boy). Според него в допълнение към смартфона на Nintendo трябва да има контролер, който може да се свърже с устройството. По този начин ще се предостави изживяването, с което всички геймъри са свикнали – все пак трябва да признаем, че по време на игра натискането на физически бутони е много по-удобно, отколкото кликването по дисплея.

Според изображенията този смартфон ще разполага със 128GB памет, операционна система Android, както и Nintendo стерео камера с възможност за направата на 3D снимки и видео. Представете си какво би било да играете едни от най-популярните заглавия на смартфон, и то такъв, направен от Nintendo – звучи точно като сбъдната мечта.

Ето и сама концепция:

nintendo nintendo nintendo nintendo nintendo

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS