Досега Google Earth винаги ви е помагал да изследвате света, но този път Google ви показва качество от по-високо ниво, като ъпдейтва приложението и го прави съвместимо с очила за виртуална реалност.

Google Earth VR е проста, но страхотна концепция. Реално просто трябва да си сложите VR очила и след това да полетите буквално и в преносен смисъл до желана от вас точка на света.

Имате на разположение цели 197 мили квадратни километри, които можете да посетите с Earth VR. Едни от дестинациите са река Амазонка, Гранд Каньон, Швейцарските Алпи, Париж и много други.

Разбира се, от Google не са направили напълно подробна карта на целия свят… Не е като да можете да посетите любимата си пекарна, но определено е един забавен начин, благодарение на който можете да видите по-голямата част от света през птичи поглед.

За съжаление, засега можете да ползвате приложението само с HTC Vive – другите платформи ще бъдат достъпни догодина. Щеше да е прекрасно да можете да го правите с новите Google Daydream VR, но очевидно приложението се нуждае от по-голяма процесорна мощ, отколкото един смартфон е способен да ни даде.

Ако обаче имате Vive, можете да изтеглите приложението от Steam Store още сега и то напълно безплатно.