Skype-Logo

Последната седмица не е най-добрата за приложенията за съобщения. След като изпращането на съобщение със спесифичен код блокира Messages на iPhone, а след това Twitter и Snapchat, подобен бъг беше открит и в Skype. Потребителите съобщиха в различни форуми, че при получаване на съобщение, съдържащо „http://:“, Skype за Windows, Android и iOS крашва. При Skype за Mac и тъч оптимизираната версия за Windows 8.1 няма подобен проблем.

Говорител на Skype потвърди съществуването на бъга. „Ние знаем за проблема и работим по неговото оправяне“, се казва в изявлението.

Потребителите не могат да разрешат проблема, дори когато изтрият историята на чата, защото Skype след като програмата бъде рестартирана, тя повторно изтегля данните от облака. Така отново засича символите и всичко започва отначало.

Във форумите е предложено решение за използващите Windows, което предлага да помолите човека, който ви е изпратил съобщението, да го изтрие и след това да инсталира по-стара версия на Skype. Надяваме се, че компанията скоро ще излезе с някакво решение, с което да този бъг да бъде оправен.

skype_bug_crash

skype_bug_autocrash

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS