В блог пост Tesla Motors обявиха, че приветстват в компанията новия си вицепрезидент Крис Латнер. Ако името ви е познато, или ако сте обърнали внимание на заглавието — Латнер бе дългогодишен директор в Apple, където създаде за Купертино програмния език Swift.

За общо 11 години в Apple, Крис Латнер е отговарял за редица инструменти за разработчици, като е работел по CPU и GPU компилаторите на компанията и Apple Xcode. В Tesla Латнер ще замести Стерлинг Андерсън, който до сега беше директорът, отговарящ за Autopilot дивизията.

Завеждайки работата по Autopilot, бившият Apple служител ще се грижи за “ускоряване бъдещето на автономното шофиране”, се споменава в блог поста на Tesla. Освен Андерсън, временен вицепрезидент на Autopilot в Tesla бе Джина Хюсеин, който ще се върне към позицията си на пълно работно време в SpaceX, където също е вицепрезидент.

Като ключова фигура в разработката на езика за програмиране Swift, Крис Латнер би могъл да донесе много на Tesla и автопилота за техните автомобили. Само времето ще покаже как ще се развият нещата за компанията с него.