СУ „Иван Вазов“ е училище в Община Вършец, в което по всякакъв начин се стремят да мотивират своите ученици да се развиват и образоват.

От 2009 година, училището е домакин на ежегодно национално Астропарти. Всеки ученик и учител с интерес към физиката и астрономията е добре дошъл. Училището разполага с материална база и техническо оборудване в тази област, но това не означава, че мечтите спират дотук. Това към което се стремят хората от „Иван Вазов“ са съвременните образователни технологии, които според тях са най-ефективния мотиватор за личностно и образователно развитие.

Мисията на СУ „Иван Вазов“ е да осигури качествено образование на абсолютно всеки, който иска. Училището се стреми към среда, която е богата на технологии, за да се подкрепи успешното усвояване на знания, прилагане на инструменти и умения за решаване на проблеми, като по този начин да се разширят академичните и професионални възможности.

Финансовата цел на кампанията е стойността на високо-технологично оборудване за виртуално обучение чрез мобилен планетариум – Immersive Experiences в размер на 20 000 евро. Ако искате да помогнете за тази кауза, можете да посетите този сайт и да разгледате по-подробно как бихте могли да бъдете от полза.