Като част от хостинг групата на team.blue, СуперХостинг.БГ придобива активите на хостинг компания ICN.Bg, с което ще поеме цялостното обслужване на клиентите.

 

Това стана ясно от официалното съобщение на двете компании, разпространено до медиите.

Промяната е свързана с придобиване активите на дружеството ICN.BG от локалния представител на хостинг групата в България, СуперХостинг.БГ, с което team.blue допълнително затвърждава позициите си в региона.

 

Днес, 8 юни 2021 г., стана факт административното прехвърляне на всички услуги, които клиентите на ICN.BG могат да управляват в клиентските си профили в СуперХостинг.БГ.

 

Повече за сделката

 

ICN.Bg е втората по големина хостинг компания в България, като основна дейност за компанията е предоставяне на хостинг услуги, домейн имена, Cloud и VPS услуги. ICN.BG е на пазара от близо 17 години, предоставяйки качествени хостинг услуги и високо ниво на обслужване на българските си клиенти.

 

СуперХостинг.БГ е предпочитаният хостинг партньор от родните бизнеси. През 2019 г. компанията разшири присъствието си на Балканите, навлизайки на пазара в Сърбия под бранда SuperHosting.RS и днес вече се припознава като доверен хостинг партньор на бизнесите там. През 2020 г. компанията стана част от водещата европейска хостинг група team.blue и продължи самостоятелното си развитие, запазвайки своя локален мениджмънт и стратегия.

 

Основателите на ICN.BG продължават развитието си като отделна компания и ще фокусират дейността в международните си проекти.

 

Ето какво споделиха и управителите на двете водещи компании:

 

„Предприехме тази крачка, защото смятаме, че нашите клиенти трябва да продължат да получават най-доброто обслужване и да се възползват от множество услуги, които да им позволят да развиват успешно онлайн бизнеса си.

Колегите от СуперХостинг.БГ си поставиха за цел да превърнат България в хъба за дигитални услуги на Балканите, който помага на бизнесите в тяхната дигитализация и активно работят в тази посока. Затова в тяхно лице виждаме надеждния партньор, който ще поеме обслужването на нашите клиенти“, коментира Юлиян Бориславов, управител на ICN.BG.

 

„Радваме се, че ICN.BG избраха именно нас за доверен партньор, който да продължи обслужването на клиентите. Като лидер на хостинг услугите в България вярваме, че благодарение на опита си през годините и натрупаното ноу-хау сме оправдали гласуваното доверие от страна на клиентите ни и се радваме, че все повече бизнеси ще продължат да използват най-качествените технологии и безкомпромисно клиентско обслужване във време, в което онлайн присъствието е от критично значение за развитието на всеки бизнес“, коментира Методи Дреновски, управител на SuperHosting.BG и SuperHosting.RS.

 

Финансовите параметри по сделката остават конфиденциални.

 

Какво предстои за клиентите на ICN.BG

 

Всички клиенти на ICN.BG ще подновяват услугите си директно през клиентския интерфейс на СуперХостинг.БГ и ще получават фактурите за направените плащания от СуперХостинг.БГ ЕООД.

 

Всеки клиент ще получи имейл от СуперХостинг.БГ с допълнителна информация за управлението на услугите си преди срока на изтичане на периода, за който са предплатени.

 

До няколко месеца всички хостинг услуги на ICN.BG ще бъдат прехвърлени на инфраструктурата на СуперХостинг.БГ, изградена от последно поколение оборудване и свързаност.

 

Всеки клиент ще се възползва от предимствата, които клиентите на СуперХостинг.БГ получават, а именно система за сигурност на няколко нива, премиум защити от злонамерени атаки, множество инструменти за ускоряване на клиентските уеб проекти, поддръжка на ниво уеб приложения, възможност за автоматично подновяване на услугите и още подобрения, които СуперХостинг.БГ реализира през последните няколко години.

 

Повече детайли ще откриете в официалния блог на хостинг компанията СуперХостинг.БГ, както и сайта на ICN.BG.