steve-jobs-apple-tv

По време на среща със 100 от най-добрите служители на Apple, Стив Джобс е споделил защо компанията няма да навлиза в бизнеса с телевизори. Според него потребителите не подновяват телевизорите си достатъчно често и този бизнес носи много малка печалба в сравнение с други потребителски продукти.

Информацията идва от предстоящата книга на Юкари Кейн „Haunted Empire: Apple After Steve Jobs“, части от която са публикувани от изданието Business Insider. Срещата се е състояла малко преди кончината на изпълнителния дирктор на Apple, а разкритите детайли са непотвърдени и най-вероятно ще останат такива. Още повече, че информацията противоречи на това което самият Джобс е казал пред Уолтър Айзъксън за неговата официална биография – „Стив Джобс“ през 2011. По време на разговорите между двамата, съоснователят на Apple е споделил, че телевизорът на бъдещето ще бъде изключително лесен за употреба и ще се синхронизира с всички устройства на потребителя посредством iCloud. Според Джобс, Apple разбира се, е била единствената компания, която би се справила със задачата.

Apple_TV_Interface

 

Макар и само една малка кутийка, а не 50+ инчов телевизор, Apple TV е най-близкият продукт до тази визия. Мнението на Джобс относно този продукт е, че той ще остане само „хоби“ в портфолиото на компанията докато нишата на този тип продукти не стане достатъчно голяма.

Телевизорът на Apple може и да е бил отречен на най-високо ниво, но това не пречи на фенове и анализатори да си мечтаят за устройството. Макар и размерът на средния телевизор да расте, наистина не сме виждали нещо оригинално и различно в тази сфера през последните години. След революцията, която Apple направи със своите iPhone и iPad, компанията сякаш е предприела по-сигурен консервативен подход, като новите устройства са по-скоро еволюционни, вместо революционни.

Под ръководството на Тим Кук ,Apple всъщност направи няколко интересни хода, които със сигурност биха разгневили Стив Джобс. Той не веднъж беше казал, че компанията няма да пусне iPhone с екран по-голям от 3,5 инча или iPad с екран по-малък от 9,7 инча, но ето че Apple направи и двете. Разбира се, тогава конкуренцията в лицето на Samsung и Android не изглеждаше толкова заплашителна.