Mc3mUL6Px8HVxuYarat3rKUjMJjE_IO8xclzUqiRCS8.0

Асистентът Siri вече навлиза и в дома. В продажба бяха пуснати първите продукти, които могат да бъдат управлявани от iPhone-и, iPad-и и Apple Watch чрез платформата на Apple HomeKit. Други ще бъдат обявни следващия месец. Сред продуктите са електрически крушки, въздушен монитор, термостат и домашен хъб. Всички те могат да бъдат контролирани през приложения и Siri, позволявайки домовете да бъдат автоматизирани с гласова команда.

Две компании пуснаха предложенията си в продажба – Lutron и Insteon. Първата предлага осветителни комплекти, а втората умна домашна система. Още три производителя ще обявят продукти, които ще са на пазара през юли. Това са Ecobee със своя умен термостат, iHome с електрически контакт и Elgato със серия от сензори за дома, които могат да отчитат качеството на въздуха, времето, изпозлваната енергия и кога вратите и прозорците са отворени или затворени.

Голяма част от тези неща ще се продават и във физическите магазина на Apple, както и онлайн на Apple Store. Комплектите на Lutron са на цена от 229.95 долара, а Eve сензорите на Elgato ще се продават отделно на сума от 39.95 долара до 79.95 долара. Термостатът на Ecobee ще се предлага за 249 долара и ще е в магазините от юли.

iSP5W.0 Caseta_Lamp_Dimmer_Starter_Kit_Packaging.0

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS