Защо през последния уикенд на всеки януари над 23000 души от 500 града в десетки държави по света, обединяват усилия за да създадат над 5000 игри?

За трета поредна година в София над 100 участника -­ дизайнери, програмисти, саунд техници, графични артисти и ентусиасти, които се интересуват от разработка на видео игри, ще се съберат за да сътворят различни игри за по­малко от 48 часа. През 2016 г. официален домакин на София Гейм Джам е S*Bar – най-­новото място, където ИТ професионалисти, предприемачи и дигитални номади, се събират за да споделят идеи и да създават заедно.

sofia game jam 3

Събитието е много повече от 48-­часов маратон, който обединява ентусиасти по целия свят около една обща идея ­- то насърчава хора с различен опит и интереси да работят в екипи, да развиват собствени идеи и да използват въображението и уменията си. София Гейм Джам е място за експериментиране с платформи и идеи в интензивна творческа среда.

Събитието започва в петък, 29 януари в 12:00 часа с нетуъркинг, лекции и презентации на български независими проекти, и продължава с творческата част на София Гейм Джам с обявяване на темата, върху която ще работят всички участници по света. Завършените игри се представят в неделя и участниците гласуват игра­ победител -­ отборът тази година ще спечели билети за Casual Connect 2016 в Амстердам, както и настаняване по време на събитието, осигурено от организаторите.

Събитието ще се излъчва на живо, за тези, които няма да успеят да се включат тази година. Следете страницата на София Гейм Джам за повече информация.

sofia game jam 2