Samsung Galaxy S8 най-накрая ще се появи на бял свят след около две седмици. Разбира се, благодарение на множеството слухове и изтекли снимки, много добре знаем как ще изглежда устройството. Това, което още не ни е много ясно, е в какви цветове ще се предлага и как ще изглежда неговия софтуер.

С представянето на нов флагман, Samsung всяка година пипат малко от малко TouchWiz интерфейса си за Android и тази година това не е по-различно. Както можете да видите от скрийншотите по-долу (макар и с лошо качество), иконите и цялостния вид на основния екран е по-изчистен и минималистичен.

Споделени от SamMobile, можем да сме сигурни че скрийншотите не са фалшиви, защото те са извадени от най-новата версия на приложението Smart Switch от Samsung (от където и ниското им качество — Android Authority са ги уголемили). Виждаме липсата на софтуерен бутон за App Drawer, което индикира, че най-вероятно там се влиза чрез плъзгане нагоре върху екрана… Може би?

samsung-galaxy-s8-home-screen-leak

Следва малко информация за цветовите опции, в които ще се предлагат Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. Според изтекла снимка, това са glossy black, white, blue, gold и orchid gray. Можете да видите снимка на предния панел на S8 по-долу. От нея си личат ясно тънките безели и закривения от двете страни екран. Изображението идва от Twitter профила @techdroider.

samsung-galaxy-s8-color-options-leak

Във Weibo пък изтече снимка на златния вариант на Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. На нея се вижда разликата в големините на двата модела, както и малко от софтуера, който коментирахме по-горе (информацията за него съвпада, както виждате).

samsung-galaxy-s8-gold-color-leak

Не на последно място имаме още една снимка, този път на батерията на Samsung Galaxy S8 Plus. Тя отново идва от Weibo и на нея се вижда, че капацитетът за по-големия модел ще бъде 3500 mAh. Това може би е единствената снимка, за която няма как да знаем дали е реална, но лесно бихме могли да ѝ се доверим. От друга страна, по-малкият Galaxy S8 се очаква да е с батерия от 3000 mAh.

samsung-galaxy-s8-plus-battery-leak