В разгара на WWDC тази година, слуховете около премиерата на iPhone 7 не стихват. Ще бъде ли с две камери? Ще има ли аудио жак? Поредният въпрос, който трябва да си зададем относно новия Apple смартфон, е дали той ще има физически Home бутон.

Нова снимка, споделена от mobipicker.com, твърди, че iPhone 7 ще бъде без реален физически Home бутон и вместо това ще разчита на капацитивен бутон, който най-вероятно ще усеща натиск благодарение на 3D Touch технологията. Разбира се, няма как да имаме абсолютна вяра на изображението, което може да е фалшиво, не само защото резолюцията му е ниска.

На снимката по-горе се вижда уж предния панел на iPhone 7, чийто Home бутон е слят с безела и реално не е мърдаща се част от смартфона. Ако трябва да гледаме рационално на идеята за капацитивен Home бутон, това е напълно възможно и логично. Чрез премахване на физическа мърдаща се част от iPhone 7, Apple по-лесно биха могли да направят телефона си водоустойчив, а също да намалят броя на частите, които е възможно да се счупят след дълга употреба.

Преглъщаме поредния слух за iPhone 7 с малко сол и продължаваме да си мислим колко интересно ще е 3D Touch технологията да бъде интегрирана направо в Home „бутона“ на бъдещия Apple смартфон…