За трета поредна година Теленор организира благотворителната инициатива „Готови за първия срок“, с която служителите на компанията подкрепиха деца в неравностойно положение. Кампанията дава възможност на ученици, подкрепени от фондация „Конкордия“, да посрещнат първия учебен ден и да започнат новата учебната година подготвени с необходимите учебни пособия и материали.

Над 50 деца на възраст между 3 и 17 години бяха зарадвани с подходящи за образователните им нужди пособия. Освен успешен старт в училище, по този начин Теленор дава на децата и необходимата увереност, за да пораснат образовани и достойни хора.

В рамките на благотворителната акция служителите на Теленор отделят от личното си време и даряват средства за закупуване на индивидуални подаръци, които  децата на „Конкордия“ са си пожелали за първия учебен ден. Списъкът с желания включва обикновени ученически пособия като раници, тетрадки, помагала, творчески материали и други, които семействата на децата се затрудняват да подсигурят.

„Теленор и “Конкордия България” си партнират от няколко години и заедно успяваме  да подкрепим най-нуждаещите се сред нас. За втора поредна година заедно отбелязваме началото на учебната година и децата получават от служителите на Теленор най-шарените и красиви раници за училище, пълни с тетрадки, моливи флумастери и други изненади. Това помага на сериозните ни усилия да направим училището важна част от живота на децата.  Благодарни сме и високо ценим това партньорство! Благодарим на Теленор за подкрепата и доверието!”, каза Стела Гачевска, изпълнителен директор на фондация „Конкордия“.

Учениците от фондация „Конкордия“ са предимно от семейства, живеещи в недобри битови условия. Родителите им често се затрудняват в задоволяването на ежедневните нужди на децата си, а началото на учебната година е истинско предизвикателство за тях. Фондацията се стреми да подготви малчуганите за училище не само подпомагайки ги материално, но и чрез упражняване на основни умения, необходими в процеса на учене.  Децата на Конкордия в много отношения са деца като всички останали –  с огромни запаси от енергия, идеи и мечти. За някои от тях училището е единственият път към сбъдването на мечтите им.

Сподели
Предишна страницаПробив – човек е поставен в биостаза
Следваща страницаMotorola представи новия си флагман razr 5G на специално събитие
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.