Както знаете, Apple има сключени сделки за снабдяване с различни хардуерни компоненти за своите телефони от други компании. От една страна имаме LG, които доставят дисплеите за новия Apple Watch, а най-вероятно ще са доставчик и за следващия. Samsung и TSMC пък правят последния A9 чип за iPhone 6s и 6s Plus. Оказва се, че Samsung имат желание да се намесят по-сериозно в доставките на дисплеи, което всъщност не е изненада.

До момента за iPhone се ползваха LCD дисплеи, които въпреки своите предимства, остават една идея по-назад от OLED. Най-малкото, ако поставите два един до друг ще видите, че OLED предлага значително по-наситени цветове, с много по-добро предаване на черния цвят и също така са по-икономични.

Дали всичко това ще бъде въведено в следващия iPhone 7 предстои да разберем, но след като „S“ серията е тази, която носи повечето хардуерни промени, може би ще почакаме до 2017 година.

1 коментар

  1. Добре е да преминат и към FHD резолюция. 5″ вече е стандарт за телефон а за фаблет над 5,5″ Не познавам потребител с iPhone 6 който да се е оплакал, че дисплея му е голям.

Comments are closed.