Apple планира да пусне своя следващ Apple Watch тази година с вграден LTE. Това е много добро решение, тъй като благодарение на LTE притежателите на Apple Watch ще могат да си оставят iPhone-ите далеч от своите смарт часовници и все пак ще могат да използват всички свойства на устройството. Досега часовникът трябваше да е в близост до iPhone, за да може потребителите да получават известия или да правят обаждания.

Все още има много информация, която не ни е ясна. Apple може да решат да продават модели на часовниците както с, така и без LTE. Вероятно ще трябва отделно да се плаща за интернет на часовника… Също така все пак ще трябва устройството да бъде свързано към някакъв iPhone. Батерията също ще е проблем и така нататък.

Това, което също не знаем, е дали Apple Watch ще изглежда по същия начин за трета поредна година. Има много слухове, че има нов дизайн, като най-вероятно часовникът ще бъде малко по-тънък.

Новият Apple Watch ще бъде представен през септември, заедно с новите iPhone-и.

Intel ще са тези, които ще направят LTE модема за устройството. Това може и да не е от огромно значение за клиентите, но ще реши резултата от битката между Intel и Qualcomm за по-доминиращ снабдител на LTE модеми.

Купертино последно ни показаха Series 2 на Apple Watch през септември, 2016, когато добавиха GPS и водоустойчивост. Така че тази година определено ще има голям напредък и развитие, както подобава.