Android Authority цитират немския сайт WinFuture.de, от който са се натъкнали на информация, посочваща част от спецификациите на следващите Pixel смартфони. Става въпрос конкретно за техните процесори, а именно — Qualcomm Snapdragon 835.

В кода на Android Open Source Project има информация, свързваща кодовите имена на следващите Google смартфони („Walleye“ и „Muskie“) с процесор модел MSM8998 (или Snapdragon 835). Със същия чип е свързано и името „Taimen“, което се предполага, че ще бъде фаблет или таблет от серията Pixel.

Разбира се, нищо от това не е абсолютно сигурно. Все пак устройствата все още са в процес на разработка и всичко може да се промени. Важно е да отбележим обаче, че миналогодишните Pixel смартфони дойдоха със Snapdragon 821, който е малко по-бърз от 820 (и с който бяха повечето флгамани от 2016 година). Информацията, че Pixel устройствата за 2017 ще дойдат със Snapdragon 835 може да значи две неща — или смартфоните ще бъдат представени по-рано, или следващият чип ще се забави.

Остава да чакаме, за да разберем повече.