online svatba

Вие сте искали този ден винаги. Вие и вашата половинка най-накрая ще се обвържете в свят брак по.. Google Hangouts. Сцени като тази бяха доста редки (като изключим тези на военни, които се намират далеч от приятелките си), но New York Times твърди, че те стават все по-популярни.

Онлайн браковете вече са напълно легални, а вече има и доказателства за сключени такива чрез телеграма. Но въпреки, че технологичните обвързвания могат да потвърдят, че двете личности са истински, се появяват някои притеснения. Адвокатът Adam Candeub обяснява пред NYT, че е въпрос на личен избор дали двама души да се изправят пред олтара и да се оженят или да го направят онлайн. Според него проблемът е, когато тези двама души са от различни точки на света.

Друго основно притеснение на адвокатите е, че чрез онлайн браковете може да се засили трафикът на хора. Прокси женитбата позволява жени и деца да бъдат легално отведени в друга държава където да работят принудително.

Като цяло този тип женитба не е лошо нещо, защото има хора от различни точки на света, които се обичат и искат да официализират любовта си. Преди това да стане масова практика ще се наложи да се направят критични промени в законите, за да не се наблюдават злоупотреби.

Източник: Gizmodo