mkbhd_iphone_6_display

Маркес Брауни (MKBHD), един от най-популярните техно ентусиасти в YouTube, е успял да се сдобие с оригиналното защитно стъкло, което ще бъде използвано от Apple в iPhone 6, и да го тества. Във видеото по-долу Маркес демонстрира изключителната здравина, размер и прозрачност на сапфирното стъкло.

Изглежда инвестицията, която Apple направи преди време, ще се отплати. Редица анализатори бяха скептични към използването на сапфир за направата на толкова голям панел и прогнозираха, че Apple ще изпитва сериозни трудности при работата с въпросния кристал и в последствие ще се откаже от използването му. Калифорнийците обаче явно са решили проблема, тъй като стъклото, което Маркес тества, има уникални характеристики.

mkbhd_iphone6_display_2

За начало стъклото на бъдещия iPhone 6 наистина изглежда 100% прозрачно, което ще направи отличните IPS дисплеи, с които Apple са известни, още по-ярки и ясни. Самото стъкло е и изключително тънко, и изненадващо гъвкаво. Ключовата характеристика на сапфирния панел обаче е здравината. Маркес се опитва безрезултатно да го надраска с ключове и нож, като не спестява сила. Опитите му да го счупи с ръце (и крака) също са неуспешни. Брауни стига до заключението, че не би могъл да повреди панела, използвайки само собствената си сила.

В момента, когато всички си мислеха, че инерцията на Apple за революционни продукти се е забавила, компанията отново готви продукт, който ще има поне една наистина уникална функция спрямо конкуренцията. Последните ще наваксат, разбира се.