Цели единадесет години след първия филм „Хелбой“ (Hellboy) и седем след продължението „Хелбой 2: Златната армия“ (Hellboy II: The Golden Army) все още дори не е започнала работа по трети филм от сагата. Това е меко казано разочароващо за феновете на адското изчадие и филмовото му въплащение. Това е така, защото идеята за филм с Хелбой е била тази история всъщност да е трилогия. И въпреки това трети филм няма.

Режисьорът Гилермо дел Торо бе старшно зает с други свои проекти през годините, между които сериала „Заразата“ (The Strain), който е изключително успешна продукция на HBO, базирана на книгата на дел Торо и Чък Хоган, както и „Огненият пръстен“ (Pacific Rim). Изглежда обаче, след като започна работа по втора част на „Огненият пръстен“, дел Торо отново отлага завършека на историята за червения рогат агент под прикритие. Дали изобщо някога ще видим края на историята във филм със заглавие „Хелбой 3“?

Рон Пърлман, актьорът зад филмовото въплащение на Хелбой, силно иска да го направи. За това и се обръща към феновете, за да покаже на продуцентите и студиата, че ще си заслужава този филм да бъде сниман. От Comicbook се свързаха с него и взеха интервю, в което Пърлман обяснява колко много обича своята роля и иска да завърши историята преди да остарее прекалено. Това изглежда като шега, но той все пак е на 65 години и говори напълно сериозно. На въпроси като това каква ще е съдбата на Хелбой в края на един възможен трети филм, той не можа да даде конкретен отговор, но спомена, че дел Торо има хубави идеи. Пърлман допълни още, че със сигурност няма да видим четвърти филм, ако третият бъде сниман, просто „Хелбой“ първоначално е бил замислен като трилогия и трябва да си остане така.

Часове след първия туит на Рон Пърлман в Twitter относно това колко много той иска да работи над „Хелбой 3“ отново с дел Торо, фенове от цял свят побързаха да ретуитват и отговарят, показвайки по този начин колко са много и как подкрепят проекта. И идеята е точно това – студиата да забележат желанието на потенциалните зрители. Аз лично много се надявам да доживеем трети филм от сагата. Ами вие?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS