Резултатите от нашата анкета „Кой е най-мразеният мобилен оператор у нас?“ вече са ясни и благодарение на вашия вот имаме класация, която да ни покаже вашите предпочитания.

Със сериозна преднина, челната позиция е заета от Мтел. Червените очевидно все още не могат да си върнат предишната слава и макар да направиха ребрандиране, няколко кампании и промяна в цените, клиентите все още не ги харесват особено.

hate-mobile-operator-mtel-vivacom-telenor-max

На второ място сте класирали Vivacom. Дълго време оранжевите се опитваха да се преборят с Мтел и основният им коз може би бяха доста ниските цени. Паралелно с това вървеше и оптимизация на мрежата, но все пак и те са оставили лоши спомени в голяма част от вас. Така Vivacom остава със сребърен медал и е вторият най-мразен оператор у нас.

Трето място се отрежда на Теленор. Бившият Globul дълго време не изпъкваше с нещо кой знае какво и „войната“ основно се водеше от Мтел и Vivacom. Вече познати като Теленор, новият имидж на компанията, закачливият им похват и доста приятелското отношение към клиентите явно е печелившо. Така, поради една или друга причина, Теленор спечели най-малко негативен вот в челната тройка.

За финал остава Макс. Оператор, който не може да предложи всички услуги, които имат останалите участници, но все пак е мобилен оператор и нямаше как да не го включим. Макс не може да похвали с висок процент на покритие или голяма база от клиенти, но пък е сред пионерите у нас, когато говорим за WiMAX и 4G. Може би и това е една от причините да е най-харесван оператор, според нашата анкета. Освен това, вероятно има малка част от вас, която да се е сблъсквала с услугите на зелените, но скоро може това да се промени.

Сега остава да разгледаме вашите истории и да проследим случилото се с тези от вас, които решиха да споделят своя вот и причината, която ги е накарала да гласуват така. Ако не желаете да разкажете всичко в коментарите, може да се свържете и с нашите редактори.

3 Коментари

  1. Далеч не мога да кажа, че обичам Мтел. Нито който и да е друг от БГ операторите… И все пак не мога да се съглася на така направения анализ. Не заради друго, а защото са взети точните цифри и тяхното съотношение, без да е взето друго впредвид – а именно големината на пазарния дял и броя клиенти, които има всеки един от операторите.

    За да са правилни изводите, трябва да се съпоставят цифрите от анкетата с цифрите на ползваемост на отделните оператори и тогава да се гледа реалното процентно съотношение.

    P.S. – аз лично гласувах против MaxTelecom тъй като съм недоволен от покритието на тяхната услуга 4G, която така яростно рекламират. За да е ясно за същото това покритие те подписаха договор за fallback покритие за ползване на 3G мрежата на Mtel. Което покритие го няма никакво от вече 4 месеца след подписването на договора…

  2. По-скоро въпросът трябва да бъде „кой оператор бихте предпочели“, а не обратното, защото едва ли Max е най-харесваният 🙂

  3. Мах отхняколко месеца неочаквано спря Wi Max покритиетж си в цялата страна и предаде своите клиенти на Теленор,сега Макс имат 4 антени н най големите градове е се мислят за оператор.М тил пък неискам да коментирам,ще кажа че за мен това е най-измамният и най-неизгодният операто,но както се казва за умрелите или добро или нищо.

Comments are closed.