Ревю на Sony Xperia Z4 Tablet

0

Най-накрая успях да напиша и това ревю…

Sony правят телефони, телевизори, камери и какво ли още не, но имат и серия таблети, която някак си остава встрани и не и се обръща достатъчно внимание. В сферата на таблетите господства iPad и почти всички най-нови и интересни функционалности, които могат да се ползват на тези устройства, първо са налични за него. Разбира се, тук имаме и други конкуренти в лицето на Microsoft, но ако ги оставим настрана, в света на Android плочките несъмнено Sony имат големи шансове и лично аз бих наредил техния последен таблет Sony Xperia Z4 Tablet в челната тройка.

Дизайн и дисплей

На първо място Xperia Z4 Tablet се отличава с може би най-красивата и стегната визия в Android таблет, която съм виждал досега. Още от самото начало таблетите на Sony са били красиви и винаги са се целили в най-тънките профили. Последното творение на Sony предлага корпус с размери 254 x 167 x 6.1 мм. Това го прави малко по-голям от iPad Air 2, но пък е със същата дебелина. Причината да е малко по-голям лично за мен идва от по-широките рамки, които са хубаво нещо от една страна, защото ще има къде да си поставите пръстите, но от друга правят таблета да изглежда като рамка за снимки.

Sony Xperia Z4 Tablet Picture 4

За изработката от Sony не са прибегнали към метал или друг по-тежък материал, а са запазили стила, който видяхме до момента. Макар да няма кой знае каква визуална промяна от толкова време, поне при таблетите това според мен е положително качество, защото наистина са хубави. Гърбът, както обикновено, е матиран, което ще ви помогне да работите с него дори когато е мокър. Да, Xperia Z4 Tablet е водоустойчив и както своите събратя, все още е единствен с това качество сред топ представителите в този клас устройства.

Признавам, че ползвайки новия Xperia Z4 Tablet, промених мнението си малко за тези джаджи. Лично аз винаги към бил против тях и не съм ги харесвал като линия устройства, просто защото не съм виждал полза от тях. Малко по-големи от телефона ми, за да ги нося с мен непрекъснато и малко по-малки от лаптопа ми, за да ми вършат работа, когато съм на работа, тези таблети просто никога не са намирали място в ежедневието ми. Този едва ли ще успее да се вмести, но все пак ми се видя много по-приятен за ползване от всичко друго с Android, което съм разцъквал до момента.

Таблетът с най-добър дисплей на Sony

Един от проблемите в мобилните устройства на Sony винаги е бил дисплеят. Лично мнение, но с устройствата на този бранд почти винаги съм срещал трудности, когато съм на открито, без значение от всичките подобрения и X-Reality Engine, които ползват японците. Sony Xperia Z4 Tablet Picture 3Взимайки таблет с толкова голям дисплей, просто бях убеден, че отново ще срещна подобни затруднения, но това може би беше първото устройство с 10.1-инчов дисплей на марката, който ме изненада с толкова добра картина. Резолюцията на Z4 Tablet е 2560 x 1600 пиксела, но това не е важното. По-важното е, че самата картина, цветовете и ъглите на видимост са в пъти по-добри от предходните модели. Безспорно има отражения, но картината продължава да е на добро ниво, дори и когато слънцето пречи да видите каквото и да е.

След като поразмятах таблета около седмица, останах с положителни впечатления от визията му и усещането при работа. Наистина дебелината при тези джаджи е от голямо значение и имайки толкова тънък таблет, е удоволствие да си разпускаш в парка, на плажа или вкъщи. Единствено бих намалил малко широчината на рамките, защото така наистина ми напомня на рамката за снимки в хола, но на малко по-висока цена.