Интерфейс и софтуер

Изваждайки Sony Xperia XA от кутията, ще получите смартфон с Android 6.0.1 Marshmallow. Разбира се, той е подправен с интерфейса на Sony, който в случая не е прекалено натрапчив. Щората за нотификации е в чистия си Android вид, с всички стандартни възможности — можете да размествате бързите настройки, имате достъп до Settings менюто и т.н. В случая, както и при чистия Android, нямате достъп до отметка за автоматичен баланс на яркостта на дисплея. Затова ще трябва да влезете в Настройки.

Говорейки за настройките, това меню следва Material Design парадигмата, в комбинация с Xperia иконите. Останалата част от интерфейса е стандартно Sony изживяване (с изключение на активните апликации, където пак имаме заимстване от чистия Android) — имате възможност за избиране на допълнителни скинове, някои от тях платени.

sony-xperia-xa-picture-2Откъм софтуер Sony не са пропуснали да напълнят паметта на Xperia XA със свои приложения. Най-хубавото тук е може би Album, или галерията. Тя е изключително удобна за използване и бих могъл да я сравня с Google Photos по възможности. Подреждането на снимките е подобно и можете да променяте големината на предварителния изглед. Имате достъп до онлайн галерии, геотагинг и подреждане по папки (вместо по месеци, както е стандартният изглед). Тук е моментът да споменем и Movie Maker — това е отделно приложение, което автоматично прави кратки клипчета от ваши снимки и видео, отново подобно Google Photos.

С няколко думи, макар че не съм фен на Sony интерфейса, тук той е приятен за използване и не ми пречеше по никакъв начин.

2 Коментари

  1. Благодаря за подробното и интересно ревю, Венци!
    Дали Sony ще задържат позицията си с модели като този?

  2. Венци, и аз благодаря за ревюто (или за фотосесията…)! Останах вpечатлен…макар че не знам какво си писал въобще Мен, трудно ми беше да се концентрирам!
    😀

Comments are closed.