Производителност

272P4Q-02

Защо разглеждаме висок клас 27-инчов монитор, без дори веднъж да споменем думата „геймърство“? Причината се крие във времето за опресняване на Philips 272P4QP. По документи, това са немалките 12 милисекунди, които веднага биха разочаровали някои геймъри. На практика често надскача 20 секунди със заводските настройки. Това далеч не би притеснило специалистите по графичен дизайн, но със сигурност ще отблъсне феновете на динамичните FPS шутъри. Philips 272P4QP не е монитор за геймъри.

Google Chart

Ако производителят наистина иска да спечели сърцата на графичните ентусиасти, трябва да свърши повече от добра работа с правилното показване на цветове в този модел. Колко добре се справя Philips 272P4QP със задачата да не изкривява цветовете?

От една страна, PLS технологията се справя отлично с показването на еднородни цветове по целия екран. Но средния Delta E показател, които измерват разликата между „перфектния цвят“ и този, който се вижда на монитора, е прекалено висок. Всяка стойност на Delta E под 3 означава, че показваните цветове са достатъчно близки до оригинала. За 272P4QP, това са целите 4.9 точки (по данни на Delta Versus) — прекалено висок показател, който определено няма да се хареса на някои дизайнери и фотографи.

Всичко това означава, че препоръчваме Philips 272P4QP за тези от вас, които си търсят монитор с WQHD резолюция и по-напреднала функционалност за малко по-висока цена от тази на конкурентните предложения.