Ревю на Nexus 6P

3

Всички знаем, че с Nexus идват най-новите и интересни неща от Google, а за някои компании това пък е удобен момент за сътрудничество с търсачката. От всички до този момент може би LG успяха да се задържат най-дълго като основен производител на Google телефони и да направят едни от най-добрите модели, които сме виждали. Тази година това се промени и редом до корейците се нареди Huawei. Компания, която се доказва непрекъснато с високите си продажби и все по-добрите си модели. За 2015-та на тях се падна честта да направят флагмана от Nexus серията, докато LG създадоха малко по-евтиния модел. Днес ще разгледаме топ предложението Nexus 6P.

Дизайн и дисплей

Nexus 6P е телефон с много предимства и честно казано много малко недостатъци. Има доста неща, които ми харесаха и може би е по-добре да започна с тях, и затова ще кажа, че за 2015 това е един от смартфоните с най-красивия дизайн, който съм ползвал. Изработен е от метал, с перфектна сглобка и супер качество. Не е много лек, но това си е голям телефон. Определено не е за хора, свикнали да работят с iPhone, а за тези, които обичат да усещат нещо по-голямо в ръцете си.

Huawei Google Nexus 6P Picture 3Принципно металните телефони имат един голям минус и това е топлината. Ясно е, че не може да се охлаждат толкова лесно, колкото пластмасовите и в началото ме притесняваше това, че ще нося тази ютия в джоба си. За щастие нещата не са както при останалите модели от метал. Поради една или друга причина, китайците са съумели да направят така, че повишаването на температурата да е минимално. Наистина много трудно ще го докарате до състояние, в което топлината да ви дразни, въпреки че хардуерът не е слаб.

Като размери определено не е много удобен

Не бих го препоръчал на никой, който не е свикнал с тази големина. За работа с една ръка няма да коментирам, защото е ясно, че е много трудно и почти невъзможно, но поне основните бутони са позиционирани на места, които са удобни за натискане. Особено ако ползвате Imprint за отключване на телефона с пръстов отпечатък. Специално тази функция е уникална, работи точно и бързо и макар никога да не съм бил фен на този метод за отключване, от Google успяха да ми променят мнението. Стига да ползвам телефон, чийто сензор е на гърба.

Huawei Google Nexus 6P Picture 5Голям проблем при Nexus 5X и не толкова голям при Nexus 6P е новият USB Type-C порт. За огромно щастие от Huawei са добавили в комплекта кабел със стандартен порт за компютър, което при предложението на LG не е налично. Има си и USB Type-C към USB Type-C кабел, но поне не са пропуснали важният момент, че тази технология все още навлиза и ще мине доста време, докато всички имаме машини, които я поддържат.

Причината Nexus 6P да е голям е и дисплеят. Той е 5.7-инчов AMOLED с 2K резолюция и Gorilla Glass 4 покритие. Може да се каже, че е в ТОП 5, когато говорим за качество, което автоматично го нарежда до модели като Galaxy S6 Edge+, LG G4 и т.н. Не мога да кажа, че тук намерих някакви недостатъци. Цветовете са точни и не толкова наситени, колкото при Samsung. На открито положението е на ниво и отблясъците не създават проблеми.

3 Коментари

 1. Този красавец още не съм го „разцъквал“. Определено 5Х не ми хареса на пипане и като сглобка, евтинееше много. Нексус 4 и 5 са по-качествено направени според мен.
  С интерес четох впечатленията ти за 6Р. Благодаря!
  За много години за целия екип, щастлива и здрава 2016та!

 2. Радвам се, че ти е харесало ревюто. Телефончето си го бива, да не повярва човек.

  ПП: За много години!

 3. Luba6ki,
  в началото на ревюто допускаш сериозна грешка. Метала е по-добър топлообменник от пластмасата. То ест металният корпус спомага за отвеждането на топлината вън от чиповете , а пластмасата ги задушава и затова не грее от вън – топлината остава от вътре. От там и масовата психоза ,че УАН на ХТЦ греели повече. Не , те просто чрез корпуса вадят топлината на повърхността по интензивно и така пазят от прегряване карантиите.

Comments are closed.