Хардуер

 

 

Вече на всички е ясно, че LG G4 не идва с най-мощния и нов чипсет на пазара. Наистина странно решение, имайки предвид, че до този момент бяхме свикнали да виждаме флагмни с най-добрите и модерни конфигурации. За сметка на това, G4 разполага със Snapdragon 808, който включва четири 1.44 GHz Cortex-A53 и две 1.82 GHz Cortex-A57. Поддръжката на графиката се пада на Adreno 418, а за оперативна памет може да разчитаме на капацитет от 3 GB.

Да, със сигурност ефектът тук не може да се каже, че е „Уау!“, защото на фона на конкурентите, LG G4 на пръв поглед е по-слаб. На тестовете също е така. Флагманът на корейците реализира резултати, които го вмъкват в челната петица, но не е първи. По-скоро са средни към ниски, което не е никак добре за името на компанията и като цяло за представянето им тази година. Доста хора, особено незапознатите, гледат цифри, което не е редно, но е факт и може да изиграе лоша шега на LG.

LG G4 Picture 1

За щастие обаче работата не е толкова лоша, колкото цифрите могат да я изкарат. Въпреки сериозната резолюция, която хардуерът трябва да поддържа, LG G4 работи повече от добре. Знаете, че аз не играя игри и няма да ви дам компетентно мнение по темата, но за всичко останало телефонът е страхотен. Още преди да излезе на пазара у нас успях да прекарам доста време с него, когато правих филма и телефонът се представяше завидно добре. Тук не говорим просто за заснемане на снимки в парка, а за сериозно натоварване на хардуера с 4K видео за период от над 8 часа снимачен ден, което наистина изстисква конфигурацията.

От тук следват две седмици на морето, през които висях по Facebook, снимах, гледах клипове, филми и т.н. и телефонът наистина не заби. За момента наистина не мога да кажа, че имам някакви оплаквания от представянето на хардуера и вероятно само запалени геймъри може би ще забележат забавяне и проблеми.

По-слабият хардуер не е проблем, но батерията може би е

Проблем обаче е батерията и лично за мен това е доста притеснително. По статистики, които успях да направя – без SIM карта и връзка с мрежата, телефонът издържа около 3:30 часа снимане на 4K видео без прекъсване. При ползване за обичайните социални дейности, докато си пиете пиенето на плажа, за около 5 часа може и да го довършите. Тук отбелязвам, че става дума за нон-стоп цъкане на приложения и гледане на клипове, плюс малко разговори. Това е смесен тип ползване и то на места, където мрежата не е в най-доброто си състояние и това отново оказва влияние. Така, след висенето на плажа, идваше моментът, в който докато се оправям за вечерните забавления, телефонът отново трябваше да е на зарядно, за да мога да разчитам на него до ранните часове на следващия ден. Ако обаче не го настъпвате толкова много, вероятно един ден няма да е проблем, но по мои впечатления батерията тази година дава по-слаби резултати от тези при миналогодишния флагман.