Ревю на Lenovo Yoga Book

1

lenovo-yoga-book-picture-4Колкото до останалите възможности, които предлага Lenovo Yoga Book — те са невероятни. Имате на разположение приложение за рисуване, като експортираните изображения ще са толкова красиви, колкото хубаво можете да рисувате… Не смея да коментирам собствените си опити… Освен това обаче, за Real Pen стилуса можете да използвате пълнител с мастило и лист хартия, за да правите дигитални копия на бележките, които създавате.

Нека да кажем нещо и за софтуера. Както обясних по-рано, Yoga Book използва операционна система Android 6.0 Marshmallow. Имате възможност да си купите машината с Windows 10, но аз предпочетох Android по ред причини. Едната от тях бе да разбера дали Lenovo са създали добър convertible таблет, за какъвто Yoga Book бе рекламиран на IFA.

Колкото до приложенията, тук Lenovo ме спечелиха. Нямате т.нар. bloatware, с който различните производители ни заливат, нямате излишни предварително инсталирани апликации, които няма да ползвате никога… просто тези от групата на Google, плюс две специално създадени за Yoga Book — едно за запазване на бележки и едно за дизайн.

Ако посетите някой магазин, където Lenovo Yoga Book се продава, задължително тествайте аудиото. Стерео говорителите от двете страни на устройството вадят страшен звук и гледането на филми от Netflix е изключително удобно когато лаптопът ви не е наблизо.

lenovo-yoga-book-picture-2Като таблет Yoga Book е прекрасен. С него се работи удобно и джаджата предлага всичко, което бихте очаквали от висок клас 10.1-инчово устройство. Аз лично никога не съм намирал особен смисъл да се сдобивам с таблет, защото смартфонът ми ми върши достатъчно работа, а за всичко останало използвам лаптоп. Ако обаче имах излишни между 1100 и 1300 лева (в зависимост от къде си го купите), може би бих си го взел. Така че, ако имате нужда от таблет, Lenovo Yoga Book е едно добро и различно решение.

По-важното тук обаче е друго — както споменах в началото, иновациите в сферата на таблетите в последно време се забавя. Всъщност таблетите винаги са били това, което бяха когато се появиха на пазара за първи път — големи устройства, които не правят нищо повече от вашия смартфон. С Yoga Book Lenovo спокойно биха могли да поставят началото на една нова ера в пазара за такъв тип джаджи.

  • Уау, наистина добро предложение!