Ревю на Lenovo Yoga Book

1

Мечтали ли сте си някога да притежавате един различен таблет? Таблет, който да е толкова по-различен от останалите, че да ви накара да си го купите дори и първоначално да не искате да го направите? Днес ще ви запозная с точно една такава джаджа, която съвсем наскоро бе представена от Lenovo — техният нов convertible таблет Yoga Book.

Тук под convertible нямам предвид точно сгъваем, защото макар и имащо тази възможност, устройството не е сгъваемо така, както очакваме да станат бъдещите смартфони. Това е просто един таблет, който има второ тяло с клавиатура и повърхност за писане. На пръв поглед нищо особено, но повярвайте ми, когато казвам, че тази играчка е яка. Първо обаче — характеристиките!

Характеристики

  • 10.1-инчов (1920 x 1200) дисплей
  • 690 грама, 4,05 милиметра
  • 4GB RAM, 64GB вградена памет
  • слот за microSD карта памет
  • процесор Intel Atom 5x
  • операционна система Windows 10 или Android 6.0 Marshmallow
  • батерия с капацитет 8500 mAh

lenovo-yoga-book-picture-3За текущото ревю реших да разгледам Android версията на Yoga Book поради една причина — това все пак е таблет и мисля, че всички искат да видят дали най-накрая имаме такъв тип устройство, което се справя добре с физическа клавиатура и мишка. Да започваме!

От няколко години насам се говори, че таблетите все повече добиват вид просто на по-големи смартфони и иновациите при тях се забавят. Миналата година Google опитаха нещо ново с Pixel C, но изглежда хората не останаха доволни. Въпросът сега е, дали някой най-накрая се е справил?

Lenovo са създали една различна и интересна джаджа в лицето на Yoga Book. Дизайнът е изчистен, красив и удобен. Както може би сте прочели от характеристиките, таблетът тежи само 690 грама и е дебел малко над 4 милиметра. Това го прави идеален за разнасяне с вас през натоварения ви ден, така че да можете да свършите малко работа без да мъкнете лаптоп. За това помага и огромната батерия, с която аз лично нямах никакви проблеми.

lenovo-yoga-book-picture-7Мога спокойно да кажа, че Halo клавиатурата работи прекрасно. Да, тя е напълно плоска и когато пишете трябва да поглеждате към нея, защото не усещате отделните бутони. Това обаче е цената, която трябва да платите, ако искате такъв таблет. На клавиатурното пространство има и бутони за App Drawer-а, за промяна на звуковия режим и за автоматично търсене в Google, които са логични при Android машина. Освен всичко това обаче, имате и трак пад.

Рядко ми се налагаше да ползвам мишката и тук ще посоча един минус — струва ми се, че трак падът е прекалено чувствителен и имам чувството, че някои хора ще имат проблеми докато го ползват. Надявам се обаче това да бъде коригирано с бъдещи софтуерни ъпдейти.

1 коментар

Comments are closed.