Камера

 

 

Huawei P8 разполага с предна 8MP и задна 13MP камери, като Huawei твърди, че разполага с първия 4-цветен RGBW сензор. Благодарение на него шумът при слабо осветени снимки е намален със 78%, а контрастът и яркостта са увеличени с 32%.

ВИЖ ВСИЧКИ СНИМКИ С Huawei P8 ТУК

На дневни снимки обаче се забелязва преекспониране в някои части на снимките. Като изключим това, цветовете са изключително наситени и, бих казал, сравнително точни. Рязкостта е задоволителна, нужно е да приближите снимката доста, за да забележите някаква загуба на детайл или пикселизиране.

Huawei P8 Picture 4

Разбира се, няма как да пропусна, че стабилизацията на камера се справя доста добре, дори при нощните снимки. Интересното е, че тя има 1,2 степени на промяна на движението, докато при iPhone 6 Plus са налични само 0,6. Бледната на камерата е f/2, която допълнително ще спомогне при снимките на слаба светлина.

[cquote]С Huawei P8 може да рисувате със светлина[/cquote]

По подразбиране камерата снима в автоматичен режим, с възможност за промяна единствено на основните настройки, като HDR, фокус, режим на снимане и т.н. Ако пък имате желание, или пък обичате мобилната фотография, има няколко функции, които ще ви се сторят интересни.

Едната е „Рисуване със светлина“. Лично за мен това е любимият тип фотография и се забавлявах доста с тази опция. Ако ви е заинтригувало, можете да прочете и статията ми по темата. Другата интересна функция е “Тайм Лапс“, където също за повече информация можете да натиснете тук.

Huawei P8 Picture 6

Ако пък предпочитате видео клиповете пред снимките, ще можете да записвате такива с Full HD резолюция. Може би щеше да е хубаво да има възможност за 4К, но и Full HD е компромисен вариант.