Всеки от нас иска телефон с красив дизайн, да е функционален и същевременно на ниска цена. Това са три елемента, които трудно се синхронизират. Свикнали сме, когато излезе един флагман, той да струва минимум 1000 лв. Повечето потребители избират това, което е модерно или това, което са видяли от свой познат. В тези случаи марки като Huawei остават на заден план и няма как да видим потенциала на техните устройтва. Както сте прочели от заглавието, следващите редове ще са за Huawei P8.

Дизайн и външен вид

 

Huawei P8 е един изключително красив и стилен телефон. Да, има визията на iPhone, но преди да започнете да си мислете как те са откраднали дизайна, как са плагиати и т.н., знайте че този дизайн не е измислен от Apple, а от друга компания преди доста години. Още от докосването на P8 може да ви стане ясно, че определено е вложено много в направата му. За изработката от компанията са ползвали алуминий и стъкло. Предната част е напълно изчистена, без излишни бутони или лога. Логото единствено на гърба, където семпло е центрирано в средата.

Huawei P8

Единствено се забелязват предната камера, сензорите за близост и говорителят. Това, което много ми хареса, са скосените и полирани ъгли, това поне за мен е нещото, което му придава завършеност. Всиките му бутони са от дясната страна, като имаме стандартно за включване и изклюване, както и за звука.

Huawei P8 Picture 5На допир телефонът определено има усещане на премиум устройство. Реших да направя тест и да питам мои познати каква според тях е цената му, след като няколко минути го разгледат обстойно. Huawei P8 Picture 2По спомен мисля, че само един успя да я нацели. Към момента Huawei P8 струва около 850 лв. Ето, че може да има телефон с прекрасна изработка, добър хардуер и добре оптимизиран софтуер.. за под 900 лева. С дизайна и усещането, което носи при работа, лично аз бих предпочел този апарат пред доста голяма част от останалите флагмани на конкурентните компании.

Наличните цветови гами са карбоново черно, титаниево сиво, мистично шампанско и престижно злато. Винаги ми е било чудно как точно решават имената на цветовете да са от такъв тип, но явно е някаква мода, тъй като сме срещали подобни и в конкурентни компании.

Интересен аксесоар, който все още не съм срещал в България, е E-Ink калъфче, тип тефтер, който прави телефонът електронен четец. Тук от Huawei влизат в битка и с руския странен телефон Yota Phone. Общо взето от компанията взимат най-интересните функции на пазара и ги сглобяват в едно устройство, целящо да задоволи всички потребители. Умен ход!

[cquote]5.2-инча | 1080 x 1920 (Full HD) | 424 ppi | IPS LCD | Gorilla Glass 3[/cquote]

След като прочетохте горния ред, ви стана ясно, че от Huawei не са пестили средства и са сложили всичко, от което имаме нужда. Всеки от вас, който е използвал дисплей или монитор с IPS, знае колко са красиви и наситени цветовете. Е, при P8 няма разлика, благодарение на технологията IPS-NEO. Картината е ярка, детайлна и рязка. Дори при слънчево време нямах никакви оплаквания. Вярно, при директна слънчева светлина губеше леко контраст, но пък кой телефон не го прави?

Гъстотата на пикселите е напълно достатъчна за резолюцията на дисплея и бих казал, че дори и да се вгледате внимателно, трудно бихте видяли отделните пиксели.